Som steinen skinner (Innbundet)

Serie: Folket på Finnskogen 3

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 304
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie:
Serienummer: 3
ISBN/EAN: 9788202365592
Kategori: Romaner
Omtale Som steinen skinner

Jorda som blodet faller på er uten skyld, slik kniven og øksa også er det, og hånden kan heller ikke lastes, bare håndens eier som kunne valgt noe annet, der annet valg var mulig.

Skogsfinnene fra skogene mellom Hedmark og Värmland på attenhundretallet, går en hard vinter i møte der både avlinger blir ødelagt og forsyninger hindres av enorme snømengder. Greier Lina og ungene på Mostamägg, Jussi og presten disse harde utfordringene?

De to første bøkene om folket på Finnskogen, Det vokser et tre i Mostamägg og Himmelbjørnens skog, fikk strålende kritikker, og med Som steinen skinner fortsetter Britt Karin Larsen historien. Romanene kan også leses uavhengig av hverandre.

Til toppen

Andre utgaver

Flere bøker av Britt Karin Larsen:

Anmeldelser Som steinen skinner

"Den tredje boken om folket på Finnskogen er minst like gripende og stilsikker som de to foregående (...)jeg er overbevist om at Britt Karin Larsen fortjener minst én litteraturpris for denne serien"

 
Anne Schäffer, TARA

Poetisk og vakker

Britt Karin Larsen er en unik norsk forfatter med et helt spesielt poetisk språk."

 
Berit Kobro, VG

Sterkt stoff, flott språk

"Britt Karin Larsen er prisbelønt for sin romantrilogi om taterne. Hun fortjener et nytt prisdryss"

Cathrine Krøger, Dagbladet

En skinnende bautastein

"Forventningene blir til fulle innfridd, og uansett om det blir en fortsettelse eller ikke, har Larsen allerede reist skogfinnene en skinnende litterær bautastein.(...)Men det er likevel fortelleren Britt Karin Larsens litterære virtuositet og sikre dramaturgiske grep som hever bøkene langt over det gjennomsnittlige i kategorien historisk roman."

Knut Fjeld, Østlendingen

Beholder grepet

"Men først og fremst er denne romanen en ny seier for Britt Karin Larsen som forteller. Den er frodig fabulerende og bredt episk, men også med dempede lyriske skildringer av naturen. Og alt er fint balansert til en helhet som er romanseriens kjennemerke."

Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

"Fortellingen om folket fra skogene slipper ikke. Den begynnerpå begynnelsen og slutter med slutten og plutselig er vi et helt liv rikere."

Olav Egil Aune, Vårt Land

"For Britt Karin Larsen er ein forfattar dedikert til eit prosjekt som skil seg frå det som dei fleste av dagens forfattarar bruker skaparkrafta si til."

Steinar Lillehaug, Klassekampen

Dra på Finnskogen!

Som steinen skinner held same høge nivå som dei to føregåande bøkene frå Finnskogen. [...] Larsens bøker er ikkje berre sjeldne, dei er også framifrå.

Marta Norheim, NRK

Til toppen

Om forfatter

Britt Karin Larsen (1945), bor i Hedmark, og har skrevet dikt, barnebøker, dokumentarbøker og romaner. Hun debuterte med samlingen 5 mg blues og andre dikt i 1978.

Trilogien om taterne regnes som gjennombruddet i hennes forfatterskap: De som ser etter tegn (1997), De usynliges by (1998) og Sangen om løpende hester (1999).

Se hele trilogien her.

Britt Karin Larsens bøker om livet på Finnskogen - Det vokser et tre i Mostamägg (2009), Himmelbjørnens skog (2010), Som steinen skinner (2011), Før snøen kommer (2012), Det synger i lauvet (2013), Slik treet faller (2014) og Kaldere mot natten (2015) - har høstet strålende kritikker.

Se hele serien her.

Priser:

  • Gyldendals legat 1993
  • Sarpsborgprisen 1998
  • Hedmark fylkeskommunes kulturpris 1998
  • Ossietzky-prisen 2000
  • Riksmålsforbundets litteraturpris 2001
  • Amalie Skram-prisen 2001
  • Dobloug-prisen 2014
Bøker i serien