Solsøsteren (Innbundet)

Serie: De syv søstre 6

Forfatter:

Benedicta Windt-Val (Oversetter)

Electra D’Aplièse er kvinnen som har "alt" - skjønnhet, rikdom og en lekker leilighet i New York - og hun er en av verdens toppmodeller. Men under den perfekte overflaten har Electras allerede skjøre sinnstilstand blitt rystet av dødsfallet til hennes far, Pa Salt, milliardæren som adopterte sine døtre fra ulike deler av verden. Solsøsteren er bok 6 i serien om De syv søstre.

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 800
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Sun Sister
Oversatt av: Windt-Val, Benedicta
Serie: De syv søstre
Serienummer: 6
ISBN/EAN: 9788202534035
Kategori: Underholdningsromaner
Omtale Solsøsteren

Solsøsteren, som feier fra Manhattan til Afrikas praktfulle, vidåpne sletter, er den sjette boken i Lucinda Rileys episke romanserie De syv søstre.

For omverdenen er Electra D’Aplièse kvinnen som har alt: Hun er vakker, rik og berømt - og er en av verdens toppmodeller.

Men under den perfekte overflaten har Electras allerede skjøre sinnstilstand blitt rystet av dødsfallet til hennes far, Pa Salt, milliardæren som adopterte sine døtre fra ulike deler av verden. I sin fortvilelse tyr hun til alkohol og andre rusmidler. Mens folk rundt henne frykter for Electras helse, mottar hun et brev fra en fremmed kvinne som hevder at hun er hennes biologiske bestemor ...

I 1939 ankommer Cecily Huntley-Morgan Kenya fra New York i håp om å reparere et knust hjerte. Hun bor hos sin gudmor ved bredden av den vakre innsjøen Naivasha. Her møter hun Bill Forsythe, en beryktet ungkar og storfebonde med nære forbindelser til den stolte Maasai-stammen.

Egentlig skal Cecily bare oppholde seg i Afrika noen få uker, men etter en sjokkerende oppdagelse, og med krigens trusler hengende over seg, har hun ingen mulighet til å reise hjem. Hun flytter til Wanjohi-dalen, og her bor hun isolert og alene - helt til hun møter en ung kvinne og gir henne et løfte som vil endre livet hennes for alltid.

Til toppen

(...) nok en formidabel pageturner
VG

Andre utgaver

Solsøsteren
Bokmål Ebok 2020
Solsøsteren
Bokmål Nedlastbar lydbok 2019
Solsøsteren
Bokmål Lydbok-CD 2020
Solsøsteren
Bokmål Heftet 2021

Flere bøker av Lucinda Riley:

Anmeldelser Solsøsteren

Formidabel pageturner! 09.01.2020

«(...) nok en formidabel pageturner»

«(...) en imponerende skrivemaraton. «Solsøsteren» er feel-good fra første side»

«(...) trivselsskaperen Riley vet å punche inn miljøer, detaljer, godbiter og parallellhistorier i fortid og nåtid.»

«Lucinda Riley får pluss i margen for sin research som hun drysser ut fra sin allvitende himmelske fortellerposisjon.»

«(...) underholdningslitteratur på sitt beste.»

 
Guri Hjeltnes, VG

"Solsøsteren" av Lucinda Riley 23.01.2020

«"Solsøsteren" er en gripende og vidunderlig roman, og kanskje den beste i syv søstre-serien til nå, fordi den i så høy grad fokuserer på problemstillinger fra virkeligheten.»

«(...) jeg synes karakterskildringene er noe av det Lucinda Riley behersker aller best - hun er nemlig fremragende på å gjøre dem levende og realistiske.»

«Med sine 800 sider, er boken rimelig omfangsrik, men den er så velskrevet og underholdende at den ikke føles en side for lang.»

Beate Ellingsen, Heartart, bokblogg

Verdt sin vekt i tårer 18.01.2020

«En rørende tåreperse (...)»

«Solsøsteren er et overflødighetshorn med fargerike skildringer, romantiske forviklinger, fortvilende familiedramaer på nærmere åtte hundre sider.»

Mari Grydeland, Aftenposten

Nok en formidabel fortelling av Lucinda Riley 07.01.2020

Et naturtalent av en forteller"På sitt beste vever hun små og kuriøse detaljer fra sted, kultur og tidsepoke inn i en kontekst som faktisk gir leseren et godt inntrykk av verdensbildet de ulike karakterene eier."

"(...)er det ikke mange forfattere som ville klart å forme så mange og ulike miljøer på en gjennomført medrivende og levende måte."

"Rileys originale språk er muntlig, levende og for sin sjanger ganske variert."

"Både boken og serien er en formidabel komposisjon (...)"

May Grethe Lerum, NRK.no

Til toppen

Om forfatter

Lucinda Riley (1966-2021) ble født i Irland, og etter en tidlig karriere som skuespiller, skrev hun sin første bok 24 år gammel. Bøkene hennes er siden oversatt til over 30 språk, og har solgt 13 millioner eksemplarer på verdensbasis. Hun har vært på bestselgerlistene til både New York Times og Sunday Times, og en av hennes bøker har ligget på bestselgerlistene her hjemme hver uke i de siste fem årene. I Norge har hun solgt 1,6 millioner bøker.

Lucinda Riley fikk raskt en stor leserkrets i Norge. Den første boken på norsk var Orkideens hemmelighet (2011), så fulgte Jenta på klippen (2012), Lavendelhagen (2013), Midnattsrosen (2014), Den italienske jenta (2014), Engletreet (2015), Helenas hemmelighet (2015) og Kjærlighetsbrevet (2017).

Serien "De syv søstre" har fått stor oppmerksomhet. Den forteller historien om syv adopterte søstre og er løselig basert på mytologien rundt stjernehopen med samme navn. De første fire bøkene, De syv søstre (2015), Stormens søster (2016), Skyggesøsteren (2017) og Perlesøsteren (2018), har alle vært på toppen av europeiske bestselgerlister, og rettighetene til å lage TV-serie er solgt til et produksjonsselskap i Hollywood. Månesøsteren kom i 2019 og Solsøsteren i januar 2020. Den siste søsterens historie, Den savnede søsteren, ble lansert i mai 2021.

Lucinda Riley døde 11. juni 2021 etter fire års kamp mot kreft.

Se oversikt over serien De syv søstre.

Bøker i serien