Solen sukker i min sko (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 160
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202428235
Kategori: Noveller
Omtale Solen sukker i min sko

Med Solen sukker i min sko har Dragseth skrevet en leken og klok samling korte noveller, full av spekulativt overskudd.
Om han som ikke kan være alene og sitter på et høyhastighetstog fra Hamburg til Berlin.
Om poeten som møter døden om flyvende frosker.
Om hun som ubekymret spaserer på gaten i røde bukser mens noen utålmodig venter på henne ...

Til toppen

Poeten Dragseth går i prosa - og han gjør det med den erfarne forfatters sikkerhet
Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen

Andre utgaver

Solen sukker i min sko
Bokmål Ebok 2014

Flere bøker av Terje Dragseth:

Anmeldelser Solen sukker i min sko

Variert og velskrevet

"Terje Dragseth har et krystallklart språk, ribbet for alle uvesentligheter. Det er rikt, poengtert, melodisk og flytende. Men det som utvilsomt gjør «Solen sukker i min sko» til god, meningsbærende litteratur er variasjonen både innenfor fortellerteknikken og motivene og temaene. Samlingen er en herlig blanding av poesi, politikk, det grenseoverskridende og de gjenkjennelige komponentene som utgjør hverdagen vår. Her møtes forfattere som Daniil Kharms og Jon Fosse, Thure Erik Lund, Ole Robert Sunde og Franz Kafka med flere. Like fullt er det Terje Dragseths signatur og stemme som gjennomstrømmer novellesamlingen. Det er hans originale og velskrevne prosa. Og selv om boken kanskje er lett og liten å holde i hånden, er innholdet både stort, mektig og tankevekkende."

 
Anders Lunde, Telemarksavisa

"Poeten Dragseth går i prosa - og han gjør det med den erfarne forfatters sikkerhet, vidd, brodd og humor."

 
Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen

Dragseths superkorte noveller fortjener mange lesere

"En styrke ved glimtfiksjoneneer Dragseths klare og sanselige språk som i svært mange av tekstene klarer å suge leseren til seg i sitt begrensede univers.(...) de er både overraskende, godt skrevet og utgjør et forunderlig stykke litteratur."

Silje Stavrum Norevik, Bergens Tidende

"Terje Dragseth har skrive eit knippe dystre, men sanseleg vakre korttekstar.(...) At Dragseth gjennom så korte tekstar greier å formidle så mykje, illustrerer det eg alltid har meint: Dei som meistrar det poetisk fortetta språket, kan også lyfte og fornye prosateksten."

Merete Røsvik Granlund, Dag og Tid

Bok for hele livet

"Alle burde ha Terje Dragseths nye bok, «Solen sukker i min sko», klar til bruk.(...) «Solen sukker i min sko» er bok som gjør oss oppmerksom på det store i det lille, på poesien - for ikke å si mirakelet - i det verdslige og hverdagslige."

Maya Troberg Djuve, Dagbladet

Hverdagslivets reelle og innbilte farer er gjennomgående i Terje Dragseths nye novellesamling, som imponerer med sin revitalisering av steriotyper og slitte virkemidler."

Ane Nydal, Morgenbladet

"Det som gjør Solen sukker i min sko til rystende lesing er at de velkomponerte novellene griper rett inn i den verden vi lever i. De kretser inn øyeblikk da katastrofen forskerne varsler om, finner sted. Det er en viktig bok om det mest grunnleggende politiske spørsmål i vår tid."

Marius Wulfsberg, Klassekampen

Til toppen

Om forfatter

Terje Dragseth (f. 1955) har siden debuten med Offerfesten (1980) utgitt en rekke bøker som har befestet hans posisjon som en av våre mest innovative og tydelige poeter. For Bella Blu: Håndbok for verdensrommet fikk han Triztan Vindtorns poesipris i 2013.