Snøfall (Innbundet)

Forfatter:

og

Ane Gustavsson (Illustratør)

En moderne juleklassiker for hele familien!

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 160
Illustratør: Gustavsson, Ane
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202638108
Kategori: Høytlesning , Lese selv og Julebøker
Alder: 4 - 9
Omtale Snøfall

Snøfall er tidenes mest sette julekalender på NRK Super. Denne høytlesningsboken er skrevet av Hilde og Hanne Hagerup og vakkert illustrert av Ane Lysebo Gustavsson.

Selma er 9 år og foreldreløs. Hennes høyeste ønske er å få en familie, og dette skriver hun i et brev som hun sender til julenissen. Brevet finner veien til nisselandsbyen Snøfall, og etter hvert havner også Selma der, selv om Snøfall er et sted der vanlige mennesker ikke har innpass. Men Selma er kanskje ikke et helt vanlig menneske? Kort tid etter at Selma ankommer Snøfall, begynner dramatiske ting å skje. Julenissen er plutselig forsvunnet, og andre krefter tar over. Hvis ikke Selma og vennene hennes klarer å finne julenissen, forsvinner alt det gode han står for, og selveste julaften står på spill.

I boken kan vi for første gang lese Selmas historie, en magisk, litterær og spennende fortelling som står på egne ben i forhold til TV-serien. Denne boken er den perfekte gave til alle som elsker julen!

Til toppen

Snøfall er en moderne juleklassiker som både voksne og barn kan ta frem, år etter år.
Dagbladet

Andre utgaver

Snøfall Aktivitetsbok 2019
Bokmål Heftet 2019
Snøfall
Bokmål Nedlastbar lydbok 2019
Anmeldelser Snøfall

Sjarmerende julefortelling 28.11.2019

«Det er ordentlig julestemning over denne boka. Historien er sjarmerende og de stemningsfulle illustrasjonene av Ane Gustavsson er en fryd for øyet.»

«Fra første side dras jeg inn i fortellingens magi. Her er foreldreløse Selma, hunden Casper, vennen Håkon (som også er historiens forteller), den strenge (men innerst inne snille) nabokona Ruth og nissene i eventyrlandet Snøfall.»

 
Kathleen Rani Hagen, Fædrelandsvennen

Anmeldelser av julekalenderbøker: Én bok har alt! 16.11.2019

«(...) én bok har alt en julefortelling skal ha: Lys og mørke, strev og håp, sjarme og varme i språk, illustrasjon og karakterer. «Snøfall». Boka maner til raushet og forståelse og er et godt utgangspunkt for nærhet mellom barn og voksen. Den handler (...) om de viktige tingene i livet - vennskap, samvær, familie i utvidet forstand. Men boka er også et deilig eventyr som antenner julestemningen hos de mottakelige. Hvem vil ikke være med inn i dette universet sammen med en liten en i førjulstida?»

«Nettopp ømheten for alle – de sure, de smålige og selv de slemme – gjør «Snøfall» rørende og morsom.»

«Gustavssons illustrasjoner er koselige og klassisk julete, men aldri kjedelige. Tydelige mennesker mot myk akvarellbakgrunn, kjennetegner uttrykket. Noen bilder er lekne collager, andre er helt enkle, med rene, forsiktige linjer. Illustrasjonene følger nennsomt søstrene Hagerups fine historie, som de med enkle grep gjør litterær.»

«Snøfall» er en moderne juleklassiker som både voksne og barn kan ta frem, år etter år.»

 
Maya Troberg Djuve, Dagbladet

Snøfall er her som bok: – Får forteljinga til å verke levande 30.11.2019

«Hanne og Hilde Hagerup skildrar på ein god måte og får forteljinga til å verke levande. Teikningane er detaljerte og minnar litt om Lisa Aisato sine illustrasjonar.»

«Snøfall passar for både born og vaksne og er delt inn i 24 kapittel; eitt for kvar dag fram til julafta.»

Sunniva Tonning, Framtida Junior

Traumer ved juletreet 23.11.2019

«Hagerup-søstrene skriver lett og morsomt, og de berører vemodige ting på en klok måte.»

«Søstrene Hanne og Hilde Hagerup skrev sammen med sin far manuset til NRKs suksessrike adventsserie Snøfall (2016). Nå har søstrene laget en bokversjon av TV-serien, som står veldig godt på egne ben. Den innholdsrike fortellingen favner hele tilværelsen, fra liv og død til glede og
sorg.»

Ingrid Åbergsjord, Aftenposten

Alle ønsker seg familie til jul 20.11.2019

«(...) det handler om å redde julen og å finne en familie. Selma finner julenissen, men viktigst av alt: Hun finner Ruth.»

«Boken kan fint leses uavhengig av om man har sett TV-serien eller ei.»

««Humoren og ablegøyene er et pluss i denne boken. Det samme er fortellerstemmen til den veslevoksne Håkon, Selmas nabo.»

«Og dessuten, som et blaff fra bibelhistorien: tilgivelse. Den slemme Winter får ingen straff, men derimot en hyggelig oppgave som gjør at han vokser og trives som menneske.»

Anne Cathrine Straume, nrk.no

Til toppen

Om forfatter

Hanne Hagerup (f. 1984) er en dramatiker og manusforfatter fra Fredrikstad. Hun har blant annet vært med på å skrive TV-serien Snøfall, som vant gullruten for beste barne- og ungdomsprogram. I tillegg til Snøfall har hun skrevet teaterstykket Arnardo før Arnardo sammen med Klaus Hagerup, familiemusikalen Den Hvite Dame for Fredriksten Festning, Snøfall for Oslo Nye Teater sammen med Hilde Hagerup - og Jegertimen for DUS-Den Unge Scenen. Hun har også skrevet tekster for Oslo Fagottkor og for MAC Theatre i Belfast.

Hun har deltatt i Norsk Filminstitutts barnefilmsatsning NFI:LAB Junior og tar for tiden en master i manusskriving ved Den Norske Filmskolen.


Hilde Hagerup er forfatter i undervisningsstilling ved Norsk barnebokinstitutt. Hun debuterte som forfatter i 1998 med ungdomsboka Bølgebiter, og har senere skrevet en rekke prisbelønte bøker for barn, ungdom og voksne. Sammen med faren Klaus og søsteren Hanne skrev hun TV-serien Snøfall for NRK Super (2016). Senere var hun med å bearbeide Snøfall til en teaterforestilling for Oslo Nye Teater (2018). I 2018 kom biografien Som hennes dager var om forfatteren Anne Karin Elstad. Hagerup er oversatt til en rekke språk. Hun har lang erfaring som formidler til barn, ungdom og voksne både i og utenfor Den kulturelle skolesekken.