Snakkes til uka (Innbundet)

Forfatter:

Snakkes til uka er en venn i nøden for deg som ligger våken i mørket og sveiper, og en befriende gjenkjennelig bok for alle som har forsøkt å finne den rette.

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 176
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202530686
Kategori: Samfunn og debatt
Omtale Snakkes til uka

«Snakkes til uka», skrev han. Så ble det stille.

Da Ellen Sofie Lauritzen noe motvillig bestemmer seg for å gi date-appen Tinder en sjanse, åpnes brått en ny verden. En verden der du alltid kan sveipe deg videre til neste date, og hvor tilgangen til nye interessante mennesker aldri tar slutt.

Men etter hvert merker hun også at Tinder-livet har en skyggeside. Alternativene er så mange, neste date virker alltid mer forlokkende enn den nåværende, og det å dumpe noen får sjeldent synlige konsekvenser. Verken for henne og venninnene eller mennene de møter. Lauritzen gir et humoristisk og ærlig innblikk i en ung kvinnes år som app-dater. Hun forteller historier - både egne og andres - om alt fra skjebnesvangre profilbilder og katastrofale valg av sjekkereplikker, til dobbeltspill, sjikane, date-rape-dop og bedrag. Og noen om ekte kjærlighet.

Snakkes til uka er en venn i nøden for deg som ligger våken i mørket og sveiper, og en befriende gjenkjennelig bok for alle som har forsøkt å finne den rette.

Til toppen

En besk, informativ og sår beretning.
Sissel Gran

Andre utgaver

Snakkes til uka
Bokmål Ebok 2017
Snakkes til uka
Bokmål Heftet 2018
Anmeldelser Snakkes til uka

Tåler du dårlig å bli avvist, bør du styre unna Tinder og Happn 07.02.2018

(...) I boken Snakkes til uka. Feltnotater fra en digital datingverden forteller journalist og forfatter Ellen Sofie Lauritzen på en åpen og usminket måte om sine egne erfaringer med bruk av Tinder og Happn gjennom et par år. (...)

(...) Lauritzens sorgmuntre betraktninger og refleksjoner gir alle oss som ikke har erfaring med slike apper, et interessant og tankevekkende innblikk i hvordan flørting og sjekking i dag foregår ved hjelp av mobiltelefonen. (...)

Frode Thuen, A-magasinet

Snakkes til uka 07.06.2018

(...) Forfatteren bruker sine egne og andres ærlige beretninger som nettdater, for å fortelle om dette temaet. Noe som gjør denne boka både underholdene og interessant å lese. (...)

(...) For de som står midt i denne virkeligheten, kan disse historiene være en befriende gjenkjennelig bok. For oss andre som aldri har erfart denne verden kan vi kanskje trekke ett lettelsens sukk, og være glad vi slipper!

Miriam Eriksen (barne- og ungdomsbibliotekar ved Hammerfest bibliotek), Hammerfestningen

Til toppen

Om forfatter

Ellen Sofie Lauritzen (f. 1985) er journalist og litteraturanmelder i Morgenbladet. Hun har tidligere utgitt essayet «Dødsårsak: kvinne» i Cappelen Damms debutantantologi Signatur i 2014.