Smartkarbo - ikke ett fett (Innbundet)

Sannheten om sukker, fett og kolesterol

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202369484
Kategori: Kokebøker og Helse
Omtale Smartkarbo - ikke ett fett
 • Lavkarbo: Hvor lite er bra?
 • Er smør sunnere enn margarin?
 • Er rødt kjøtt uheldig?
 • Er det sant at høyt kolesterol er skadelig?
 • Fører mye fett til hjertesykdom?
 • Hvilket kosthold kan dokumentert love økt livslengde, mindre hjertesykdom, kreft, kroniske betennelser og diabetes – OG sikre en sunn vekt samtidig?

  Svaret på alt dette og mye mer finner du i boken.

  Dr. Fedon Lindberg har gjennomgått ny forskning om lavkarbo og presenterer oppdatert vitenskapelig dokumentasjon når det gjelder både positive og negative effekter av å redusere karbohydratene i kosten, samt betydningen av å erstatte karbohydrat med matvarer som forebygger sykdom over tid. På en balansert måte kommenterer han populære lavkarbodietter med fokus på mulige langtidseffekter på helsen, ikke bare kortvarig på kroppsvekten. Kan man for eksempel risikere å bli slankere, men sykere om 10-20 år?

  Oppskriftene bak i boken hjelper deg som er nybegynner i gang med ditt nye kosthold, som bidrar til at du får bedre helse og et lengre liv.

Til toppen

Om forfatter

Dr. Fedon A. Lindberg er lege og spesialist i indremedisin, med spesialkompetanse på stoffskifte- og hormonsykdommer, ernæring og helse. Han var ferdig utdannet lege i 1985. I 1999 startet dr. Lindberg den første tverrfaglige spesialklinikken for behandling av fedme i Norge. Siden klinikken ble etablert, har den opparbeidet en betydelig spisskompetanse innen utredning, behandling, oppfølging og sekundærforebygging av livsstilsrelaterte sykdommer. Dr. Fedon Lindbergs klinikk finner du i Oslo, Bergen, Stavanger og Arendal. Klinikken i Oslo alene har behandlet mer enn 15 000 pasienter og utfører ca. 6000 konsultasjoner årlig.

Fedon Lindberg holder en rekke kurs og foredrag, og blir hyppig konsultert av mediene for å gi ekspertuttalelser i saker som gjelder helse og kosthold. Han står bak en rekke boksuksesser som har kommet i flere utgaver og mange opplag, som Mat for livet (2011), Naturlig slank (2012), Sunne pastaretter (2012), Smartkarbo - ikke ett fett (2012) og Helt gresk (2013).