Smarte planter (Heftet)

Den overraskende vitenskapen om plantenes intelligens

Forfatter:

og

Kristin Gjerpe (Oversetter)

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 192
Forlag: Bazar
Språk: Bokmål
Originaltittel: Verde brilliante
Oversatt av: Gjerpe, Kristin
ISBN/EAN: 9788202619657
Kategori: Natur og friluftsliv , Hus, interiør og hage og Populærvitenskap
Omtale Smarte planter

Smarte planter er en engasjerende og lidenskapelig beretning om plantekongedømmets indre liv.

Er planter intelligente? Kan de løse problemer, kommunisere og navigere i sine omgivelser? Eller er de passive, ute av stand til selvstendighet eller sosial oppførsel?

I Smarte planter presenterer Stefano Mancuso, en ledende forsker og grunnlegger av plantenevrobiologien, en ny innfallsvinkel til planteverdenen. Han kombinerer et historisk perspektiv med planteforskningen, og argumenterer for at på grunn av kulturelle fordommer og menneskelig arroganse fortsetter vi å undervurdere plantene. Men planter bearbeider informasjon, de sover, husker og signaliserer til andre – og viser at langt fra å være passive maskiner, er de intelligente og bevisste. Ved å vise oss plantenes evne til å se, berøre og kommunisere, utfordrer Mancuso vår forståelse av intelligens, og viser at plantelivet er mye mer sofistikert enn vi har forestilt oss.

Til toppen

Andre utgaver

Smarte planter
Bokmål Innbundet 2018
Smarte planter
Bokmål Ebok 2018
Anmeldelser Smarte planter

«Den italienske professoren Stefano Mancuso utgir Smarte planter, som handler om hvordan trær og planter bearbeider kunnskap og kommuniserer med hverandre. Mye her verken du eller jeg visste.»

Fredrik Wandrup, Dagbladet

«Mancuso og Viola viser vei gjennom det tilsynelatende utilgjengelige, og feirer det ufattelige og essensen av livet på jorden ... Denne boken er intet mindre enn en sommerlesning som utvider sjelen.»

San Francisco Book Review

«Når bøker som Sapiens, Trærnes hemmelige liv og Bienes historie er blitt bestselgere, så kan jeg garantere at denne boken også blir det!»

Gert Nygårdshaug

Til toppen

Om forfatter

Stefano Mancuso er professor i plantenes nevrobiologi ved Universitetet i Firenze, og har mottatt en rekke priser for sin forskning på planter. The New Yorker utpekte han som en «world changer» (desember 2013), og La Repubblica mener han er en av 20 personer som vil forandre livet vårt.

Alessandra Viola er forskningsjournalist, og har skrevet manus til flere dokumentarer og tv-serier.