Skogens konge (Innbundet)

Alt du vil vite om elgen

Forfatter:

Line Halsnes (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 88
Illustratør: Halsnes, Line
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202659417
Kategori: Fakta for barn og Bildebøker
Alder: 6 - 12
Omtale Skogens konge

Boken Skogens konge forteller alt du vil vite om elgen!

Du vet sikkert at elgen kalles skogens konge? Men visste du at elgen kniper øynene igjen hvis du klør den bak øret, at pelsen lukter hest og at det egentlig er ganske enkelt å temme elg?

I Skogens konge kan du lese om hvor elgen bor og hva den spiser, men også om hvordan elgmelk smaker og hvorfor elgens mage produserer 400 liter gass i døgnet. Du kan til og med lære deg å lokke på elgen!

Forfatter og illustratør Line Halsnes har møtt både norske, svenske og russiske elger. Hun har dukket ned i det som finnes av elgbøker, snakket med elgforskere og andre eksperter - og hun har reist langt inn i Russland for å besøke en ordentlig elgfarm!

I denne fargerike og lekne boka deler hun sin kunnskap og sine beste elgtips med deg.

Til toppen

Flere bøker av Line Halsnes:

Anmeldelser Skogens konge

Bli glad i naturen 27.03.2021

Med lett språk, humoristiske innfallsvinklar og rause illustrasjonar, er det lett å følgje forfattaren når ho tek oss igjennom elgen sine særtrekk og levemåtar.

Fin å lesa for store og små i lag.

Marit Karlberg, Valdres

Til toppen

Om forfatter

Line Halsnes (f. 1981) er en illustratør og barnebokforfatter med spesiell interesse for anatomi og militære kjøretøy. Hun er utdannet ved Norwich School of Art and Design, og har illustrert en rekke bøker som f.eks Båten mellom stjernene, Nærkamp og Sangbok. Selv har hun skrevet og illustrert Stakkars lille hjerte og Godtegrisen som hun formidler i Den kulturelle skolesekken. Hun har også utgitt flere sakprosabøker for barn: Skogens konge - alt du trenger å vite om elgen (2020) og Tøffe maskiner (2021). Tøffe maskiner ble tildelt prisen for beste fagbok for barn-og unge av Kulturdepartementet og ble også nominert til Brageprisen i klassen Sakprosa for barn og unge. Boka er også solgt til en rekke land.

Nettside: linehalsnes.no