Skogen i tapetet (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 224
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202479909
Omtale Skogen i tapetet

Sytten år gamle Mathilde drar på landet sammen med moren og stefaren for å klargjøre den døde bestemorens hus for salg. Der treffer hun nabogutten Aslak, finner et dyrekadaver i skogen, følger venninnen på facebook, leser japanske tegneserier og dealer med en ustabil mor og en fordrukken stefar. Samtidig gjenoppdager hun drømmeverdenen hun diktet opp som liten: Skogen i tapetet. En verden som med sin trygghet og uskyld står i kontrast til den virkeligheten hun ellers må forholde seg til.

Stig Beite Løken skriver med nådeløs innsikt og varm humor når han tar oss med på reise gjennom de avgjørende dagene i Mathildes liv.

Til toppen

Anmeldelser Skogen i tapetet

Troverdig om ensomhet

"I romanen Skogen i tapetet har Stig Beite Løken tegnet et smertefullt troverdig portrett av ei ung jente som forsøker å holde livet sitt sammen."

 
Torborg Igland, Fedrelandsvennen

" ... et univers som fengsler og engasjerer, fortrinnsvis takket være psykologisk teft, blikk for kompliserte situasjoner og relasjoner, gode dialoger og ved sine stilistiske kvaliteter, som også tilfører romanpersonene og handlingen troverdighet."

Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad

"Det er ikke mye som ligner sunn ungdom her. Likevel skildres flere av de for leseren hårreisende hendelsene med en påfallende normalitet, en styrke i boka er hvordan livet til Mathilde vises med sine begrensninger
og sitt handlingsrom. [...]
Grepet til Stig Beite Løken er ganske enkelt å ta karakteren sin på alvor, og det er sant at folk vektlegger de underligste ting i sine liv, grepet er altså ganske gripende."

Morten Langeland, Klassekampen

Til toppen

Om forfatter

Stig Beite Løken (f. 1983) bor i Stavanger. Han debuterte i 2012 med novellesamlingen Det finnes ingenting mer livsbejaende enn å være mørkeredd.