Skilsmissehelter (Innbundet)

Til deg som har skilte foreldre

Forfatter:

og

Kine Yvonne Kjær (Illustratør)

Hvert år opplever over 20 000 barn at foreldrene flytter fra hverandre, og det er ofte vondt og vanskelig å forholde seg til. Boka Skilsmissehelter er til små helter som flytter mellom to hjem. Nettsiden Skilsmissehelter er til deg, som skilt forelder. Med noen råd og vink vi håper kan være til hjelp.

Les også«Skilsmissehelter» vil få barn til å føle seg sett og hørt i foreldrenes skilsmisse

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 216
Illustratør: Kjær, Kine Yvonne
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202683450
Kategori: Fakta for barn
Alder: 9 - 12
Omtale Skilsmissehelter

Skilsmissehelter er en banebrytende bok for barn og unge, og en veiviser for alle som trenger informasjon om hvor det er hjelp å få, og om hvilke rettigheter barn har når foreldrene deres skiller seg.

Hvert år opplever over 20 000 norske barn at foreldrene deres går fra hverandre. Skilsmissehelter er skrevet til dem som har opplevd dette, eller som kjenner noen som har det.

Gjennom fem sanne historier fra fiktive barn, ekspertråd fra kompetente fagfolk og et barnepanel bestående av barn og unge av skilte foreldre, får leseren i tillegg til veiledning forhåpentligvis også troen på at ting blir bedre.

Nettsiden Skilsmissehelter.com er til deg, som skilt forelder. Med noen råd og vink vi håper kan være til hjelp.

Til toppen

Andre utgaver

Skilsmissehelter
Bokmål Ebok 2021
Anmeldelser Skilsmissehelter

Utfordrer oss voksne! 07.04.2021

"Bokas tittel er god. Barn som strever med å holde livet sammen, er hverdagshelter. Men helter trenger støtte. Det gir boka. Boka kunne også hatt et eget kapittel med noen råd for voksne, og hvor de kan henvende seg. Det gir barnet støtte å lese at også voksne adresseres om deres situasjon."

"Jeg gir boka det høyeste terningkastet fordi den tar barnas perspektiv med et krevende tema som angår tusenvis av barn og unge. Boka har en god komposisjon med fortellinger som gir barn gjenkjennelse og som utfordrer oss voksne."

 
Ingeborg Tveter Thoresen, Tønsberg Blad Pluss

Det er ikke ditt ansvar 07.04.2021

"En etterlengtet faktabok for barn om skilsmisse, på barnas egne premisser. Den gjennomtenkte boka gir råd og veiledning i en vanskelig situasjon, og forhåpentlig bidrar den til at skilsmissebarn blir møtt med mer forståelse."

"Boka er fint bygget opp med vekselvis fiktive historier og bolker med råd fra ulike fagfolk – deriblant helsesykepleier og advokat – på slutten av hver historie. Språket er enkelt og forståelig, og fagfolkene snakker til barna i øyehøyde. Ingen fagtermer blir brukt her. Et barn som leser boka vil ikke føle seg alene. Kanskje vil de gjenkjennelige historiene føre til at leseren vil ta mot til seg og snakke med noen de stoler på?"

"Skilsmissehelter lykkes godt i å være på nivå med barna. Boka kan med sannsynlighet få barn til å ta mot til seg og be om hjelp, og kanskje også få foreldre til å se og lytte til barna. Bokas desidert viktigste budskap er at en skilsmisse ikke er barnas ansvar."

Kristina Brembach Furuvang, Barnebokkritikk.no

Til toppen

Om forfatter

Trude Trønnes Eidsvold (f. 1974) jobber som barneadvokat. Hun har tidligere vært journalist i dagspressen og hun har også vært fast spaltist i Tønsberg blad. Hun har tidligere utgitt boken Jeg rekker opp hånden for deg. Når storebror har Downs syndrom. Skilsmissehelter er hennes første sakprosa-utgivelse rettet mot barn og unge. Både som advokat og i det hun skriver som forfatter er hun opptatt av å gi stemme til dem som trenger det og av å belyse viktige tema.

Rosa von Krogh er designer, antropolog og kreativ skibent. Hun satt i 2020 i juryen i Brageprisens Åpen Klasse. Skilsmissehelter er hennes første bokutgivelse.