Sjokoladeskurken (Innbundet)

Forfatter:

Kaia Linnea Dahle Nyhus (Illustratør)

Sjokoladeskurken er en spennende liten fortelling for alle som har opplevd å ta noe de ikke skulle.

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 48
Illustratør: Nyhus, Kaia Linnea Dahle
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202637170
Kategori: Bildebøker
Alder: 6 - 9
Omtale Sjokoladeskurken

I nattbordskuffen ligger sjokolade – stjålet sjokolade! Det er ikke lett for en sjokoladeskurk å få sove om kvelden. For tenk om noen så hva som skjedde? Da det plutselig banker på vinduet, blir vår unge helt ledet ut i nattemørket, og ender opp midt i det som viser seg å være et skurkemøte. Her er de skumleste og rareste skurkene samlet, de som har gjort langt verre ting enn å stjele sjokolade. Men hva skal de med en simpel sjokoladeskurk?

Sjokoladeskurken er en ny bildebok fra Kaia Dahle Nyhus om å ha en hemmelighet, og få enda flere.

Til toppen

Anmeldelser Sjokoladeskurken

Deilig, skummel, skremmende 03.10.2019

«Kaia Dahle Nyhus bryter velkjente mønster på høyst overraskende vis. Ingen moralsk pekefinger, ingen happy end. Rett og slett en åpen avslutning som får oss til å undres.

Men så er det illustrasjonene. Eksplosiv koloritt, non-figurative skikkelser, gøyale, skummelt-sjarmerende effekter i ansiktsuttrykk og gester. Jeg tror leserne vil fryde seg.»

 
Finn Stenstad, Tønsberg Blad

Til toppen

Om forfatter

Kaia Dahle Nyhus (f. 1990) har samarbeidet med Gro Dahle om flere kritikerroste bildebøker. I 2011 ble hun tildelt Kulturdepartementets illustrasjonspris for Håpe, sa gåsa, mens Krigen (2013) ble nominert til bl.a. Kritikerprisen og Nordisk Råds barnelitteraturpris. Høsten 2014 debuterte hun med egen bok, Vil du høre en hemmelighet?, som hun mottok NBUs Debutantpris for. Bildeboken En dag drar mamma har gitt Kaia Dahle Nyhus et internasjonalt publikum, gjennom å være oversatt til en rekke språk.