Siste offer (Ebok)

Forfatter:

Tine Winsvold (Illustratør) Elisabeth Sætvedt (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2012
Illustratør: Winsvold, Tine
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.22 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Catch Me
Oversatt av: Sætvedt, Elisabeth
ISBN/EAN: 9788202410209
Kategori: Krim
Alder: 15 - 99
Omtale Siste offer

Jeg heter Charlene Rosalind Carter Grant.
Jeg bor i Boston, jobber i Boston, og om fire dager kommer jeg antagelig til å dø her.
Jeg er åtteogtyve år.
Og jeg har ikke lyst til å dø helt ennå.

De bleke kinnene var innhule, de blå øynene omgitt av mørke ringer etter mange søvnløse netter. Hun hadde på seg en altfor stor, formløs, svart collegegenser av den typen pøbler og vandaler foretrakk, et par slitte dongeribukser og billige støvletter.
En påkledning som passet inn i nærmest ethvert urbant landskap.
En perfekt påkledning, tenkte D.D., både for rovdyret og byttet.
”Hvorfor 21. januar? Og hvorfor tror du at du kjenner gjerningsmannen?”

Om fire dager står hun ansikt til ansikt med sin morder …

Charlie Grant vet at hun vil bli drept. Hun vet at det vil skje om fire dager. Charlie oppsøker politietterforsker D.D. Warren ute på en åstedsgransking, der hun forteller sin historie: Av tre barndomsvenninner, er det bare henne igjen. De to andre er myrdet. Begge på samme dag i året, den 21. januar. Om fire dager er det hennes tur.

Charlie er det siste offeret …

I utgangspunktet er D.D. skeptisk. Usikker. Mange detaljer viser seg å stemme, andre gjør det ikke. Og D.D. mistenker at Charlie skjuler en mørk hemmelighet. Hun er tøff, hard og veltrent – klar til å kjempe til døden. Hvorfor ber hun om hjelp, når hun åpenbart akter å forsvare seg selv?

Hvor langt vil hun gå for å overleve?

«Lisa Gardners siste thriller hugger tak i deg!» – People Magazine

«Gripende, man klarer nesten ikke å vente med å bla til neste side.» – Wall Street Journal

«Lisa Gardners thrillere er alltid gode, men denne er strålende – en braksuksess! Den kommer til å skremme vettet av deg. En førsteklasses fortelling!» – Library Journal

«Lisa Gardner har satt et bumerke på sitt hjørne av thrillersjangeren. Ingen over, ingen ved siden.» – Lee Child, forfatter

«Lisa Gardner er thrillerforfatternes Mozart.» – Tess Gerritsen, forfatter

«En av vår tids beste thrillerforfattere.» – Steve Berry, forfatter

«Følelsesmessig troverdig, dyptpløyende og ikke til å legge fra seg.» – Lisa Scottoline, forfatter

«Lisa Gardner er en fantastisk forfatter … personene i bøkene hennes griper tak i deg fra første side.» – Karin Slaughter, forfatter

Lisa Gardner er en av USAs største krimforfattere. Gang på gang har hennes bøker havnet høyt oppe på New York Times’ bestselgerliste. I Norge har hun i de siste ti årene vært en av de mestselgende krimforfatterne i massemarkedet. Lisa Gardner lever med sin familie i New England. For tiden er hun travelt opptatt med å skrive på sin neste roman.

Til toppen

Om forfatter

Lisa Gardner er en av USAs største krimforfattere, og en gjenganger på toppen av New York Times' bestselgerliste. Bøkene hennes er trykket i over 22 millioner eksemplarer og utgitt i 30 land. Hun har vunnet en rekke priser, og flere av thrillerne hennes er filmatisert. Lisa Gardner har vært en bestselger i det norske massemarkedet i flere år, men fikk sitt gjennombrudd i Norge i 2015 etter å ha sjarmert publikum på Krimfestivalen i Oslo.

Gardner debuterte i 1992 under pseudonymet Alicia Scott og skrev 13 romantiske spenningsromaner før hun begynte å skrive thrillere. Gardner kombinerer spenning og dypt psykologisk innsikt og evner å skape karakterer som vekker følelser hos leserne. Hun skriver gripende, smarte og lettleste psykologiske thrillere, der nerven i fortellingene er der fra første side, og hun løsner aldri grepet, men holder på leseren til siste punktum er satt.

LIsa Gardners to mest populære serier er D.D. Warren-serien, om den kvinnelige etterforskeren D.D. Warren, og FBI-profiler-serien, om den legendariske agenten Pierce Quincy og politidatteren hans Kimberly.