Sinna Mann (Innbundet)

Forfatter:

Svein Nyhus (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2003
Antall sider: 40
Illustratør: Nyhus, Svein
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202231163
Kategori: Bildebøker
Omtale Sinna Mann

Boj lytter.
Det er noen i stua.
Det er Pappa.
Det er Sinna Mann.

Sinna Mann er en håpefull bildebok om en vanskelig hverdag. Og med et viktig budskap til barn som opplever det samme som Boj: Du er ikke alene. Det er ikke din skyld. Du må si fra til noen du stoler på. For det behøver ikke være slik!

Anmeldelser:

"Sinna mann er en av de sterkeste og vondeste, men også viktigste bøker som kommer ut denne høsten. Boka er forfattet av lyrikeren Gro Dahle, med god hjelp fra illustratør og forfatter Svein Nyhus."
Nina Fredriksen, Poeten.no
Les hele anmeldelsen

...men Sinna Mann, med tekst av Gro Dahle og illustrasjoner av Svein Nyhus er en følelsesmessig sterk opplevelse!
"Årets billedbok uten tvil! For voksne eller barn? Jeg vet ikke. Den må leses med varsomhet."
Anne Schäffer, Barnebokkritikk
Les hele anmeldelsen

"Denne er blitt sterk og utfordrende."
Ola By Rise, Adresseavisen
Les hele anmeldelsen

"Sinna mann er i alle fall ei bok for heile familien, ei bok som legg seg i deg som eit hammarslag."
Inger Bråtveit, Dagsavisen
Les hele anmeldelsen

"Sterk og imponerende barnebok om en far som slår. Trolig for sterk for dem det ikke angår. Bør ikke ligge under et hvilket som helst juletre i år. "
Kaja Korsvold, Aftenposten
Les hele anmeldelsen

"Sinna mann er en av høstens aller viktigste bøker."
Finn Stenstad, Tønsberg Blad
Les hele anmeldelsen

"Dahles språk er så levende og rikt at hun makter å formidle selv de mest nyanserte følelser på en enkel måte. Leseren kan formelig lukte den lille guttens skrekk, hans uutholdelige evige balansegang."
May Grethe Lerum, VG
Les hele anmeldelsen

"Sinna mann er en svært sterk historie."
Linn T. Sunne, Oppland Arbeiderblad
Les hele anmeldelsen

Til toppen

Andre utgaver

Sinna Mann
Bokmål Nedlastbar lydbok 2015

Flere bøker av Gro Dahle:

Anmeldelser Sinna Mann

Krig i hjerter

"Et rystende portrett i ord og bilder av et barn som er tvunget til å ta del i de voksnes verden.(...)Ekteparet Gro Dahle og Svein Nyhus' biilde og strek har før gått inn i en vellykket symbiose, der duse linjer har illustrert Dahles groteske, filosofiske skildringer."

Liv Mossige , Dagsavisen

Til toppen

Om forfatter

Gro Dahle er født i 1962 og bor på Tjøme i Vestfold. Hun er cand.mag. fra Universitetet i Oslo og har studert kreativ skriving ved Høgskolen i Telemark. I 1987 debuterte hun med Audiensen diktsamling som ble meget godt mottatt. Hun har siden markert seg som en av våre mest sentrale lyrikere, med samlinger som Apens evangelium (1989), Linnea-pasjonen (1992), Regnværsgåter (1994) og Hundre tusen timer (1996). I 1998 kom Karneval, dikt i utvalg, med etterord av Arild Linneberg. I 2006 kom hennes første voksenroman: Huset i snøen, som fikk en enstemmig god mottakelse fra kritikerne. I 2012 kom Hundre tusen timer i ny utgave, med etterord av Steinar Opstad. Novellesamlingen Amerika (2015) gir en overbevisende skildring av en liten familie som flytter fra Norge til Amerika, sett fra barnets perspektiv.

Gro Dahle har skrevet bøker i mange sjangre og vunnet en rekke litterære priser, bl.a. Brageprisen for beste barnebok 2002, Kulturdepartementets pris for barne- og ungdomslitteratur i 2004 og Kulturdepartementets pris for barne- og ungdomslitteratur, beste illustrasjon, for boken Håpe sa gåsa, i 2011. Sistnevnte er illustrert av Gro Dahles datter Kaia Linnea Dahle Nyhus. Flere av Gros øvrige bøker er illustrert av hennes mann, Svein Nyhus. Sammen ble de tildelt Kritikerprisen for beste barne- og ungdomsbok i 2014 for bildeboka Akvarium. I 1998 mottok Dahle Aschehoug-prisen for sitt samlede forfatterskap. I 2015 ble hun tildelt Triztan Vindtorns poesipris for sin innsats for norsk poesi.

Gro Dahles bøker er oversatt til en rekke språk. Hun har holdt mange populære skrivekurs og utgitt bøker om å skrive.

Alle tilgjengelige bøker av Gro Dahle finner du her.