Silverview (Innbundet)

Forfatter:

Heidi Grinde (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 208
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Silverview
Oversatt av: Grinde, Heidi
ISBN/EAN: 9788202729691
Kategori: Krim
Omtale Silverview

Høsten 2021 utgis Silverview - John le Carrés tjuesjette og siste roman. Le Carré skrev boka parallelt med sine to siste romaner, Spionenes arv (2017) og En fri agent (2020).

David Cornwell, kjent som John le Carré, ble født i 1931 og døde i desember 2020. Hans romaner har solgt til sammen over 60 millioner eksemplarer. Det var forfatterens ønske at barna hans skulle forvalte hans litterære arv og upubliserte tekster. Silverview er den eneste komplette romanen som finnes blant hans etterlatte papirer.

I sentrum av handlingen i den nye romanen er en bokhandel på et britisk feriested. Den nye eieren blir kjent med en utdannet, men noe mystisk gentleman som inviterer ham til Silverview, hans store villa utenfor byen. Der venter hemmelighetene på å bli avdekket.

Til toppen

Andre utgaver

Silverview
Bokmål Ebok 2021
Silverview
Bokmål Heftet 2022
Anmeldelser Silverview

Et lite mesterverk 30.11.2021

«... granskingen som settes i gang i denne boka,viser seg å være en femstjerners føkkup, som de mest garvede i tjenesten aldri har sett maken til.»

«...et lite mesterverk, og en vakker og vemodig svanesang over spionenes liv og virke.»

 
Marit Egaas, Stavanger Aftenblad

Le Carres hommage til le Carre 12.10.2021

«... mange sterke scener og minneverdige karakterer.»

«... et hyggelig gjensyn med en gammel litterær helt. Les den gjerne.»

Ola Hegdal, NRK.no

Til toppen

Om forfatter

John le Carré (1931 - 2020) studerte ved Oxford, var lærer ved Eton, og i en periode tilknyttet den britiske utenrikstjenesten. Gjennombruddet som forfatter skjedde med Spionen som kom inn fra kulden fulgt av en ærerik rekke bestselgere, som Muldvarpen (Tinker, Taylor, Soldier, Spy), Piken med trommestikkene, Nattportieren, Den evige gartner. Flere av bøkene har den aldrende etterretningsoffiseren George Smiley som hovedperson. Oversikt over bøkene om George Smiley kan du se her. Mange av romanene til John le Carré er filmatisert.

I 2017 kom memoarboken Duenes tunnel - historier fra mitt liv.