Sikre tegn på din død (Heftet)

Serie: Kaliber 

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 416
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Kaliber
ISBN/EAN: 9788202433895
Kategori: Krim
Omtale Sikre tegn på din død

En pasient forsvinner på Akershus universitetssykehus. Samme natt blir han funnet i et kott i kjelleren, med strupen skåret over. Da tidligere rettsmedisiner Jennifer Plåterud blir tilkalt for å undersøke liket, vet hun ingenting om hvor tett involvert hun selv er i drapet. I det ubarmhjertige sommerlyset blir hun tvunget til å se sammenhenger hun helst vil lukke øynene for.

"Avansert og helstøpt «gourmetkrim» fra Damhaug med internasjonalt sprikende plot, sydd sammen med kirurgisk presisjon."
Terningkast 5, May Grethe Lerum, VG

"det er bare å lene seg tilbake og følge den tvers igjennom intelligente intrigens buktninger"
Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

"La det like godt først som sist vere sagt, Sikre tegn på din død er ein ny, god psykologisk kriminalroman frå ein som kan handverket, og som har teke det som på (dårleg) norsk heiter research på alvor."
Bjarne Tveiten, Fædrelandsvennen

"Dermed har Damhaug fyrt av en adrenalinfremkallende startpistol, og det er bare å lene seg tilbake og følge den tvers igjennom intelligente intrigens buktninger i og rundt en rekke livsskjebner som i tillegg til mye annet levendegjør kompleksiteten i det nye multikulturelle Norge. (...) samlet sett en ganske så overlegen spenningsroman (...)"
Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

"Innfløkt mordmosaikk som favner vidt i tid og rom."
Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

"Torkil Damhaug er en ambisiøs forfatter, han vil noe mer enn bare å fortelle en lesverdig historie."
Jan-Erik Østlie, Aktuell

Til toppen

Andre utgaver

Sikre tegn på din død
Bokmål Innbundet 2013
Sikre tegn på din død
Bokmål Ebok 2013
Sikre tegn på din død
Bokmål Nedlastbar lydbok 2013

Flere bøker av Torkil Damhaug:

Om forfatter

Torkil Damhaug (1958) debuterte med Flykt, måne i 1996, en roman som fikk meget god mottakelse. Damhaug er utdannet lege med spesialisering innenfor psykiatri, og leger er hovedpersoner i flere av hans bøker.

I 1999 kom Syk rose, en bisarr fortelling som befinner seg i et fascinerende skjæringsfelt mellom thrilleren, den psykologiske roman, og den absurde tradisjon. «En fantastisk roman. Les den langsomt,» skrev en kritiker om romanen Overlord (2006), som utspiller seg mot en bakgrunn av historiske hendelser — nazistenes maktovertagelse i Tyskland og krigen dette utløste.

Etter denne romanen ble Damhaug forfatter på heltid. Han utgav krimromanene Se meg, Medusa (2007), Døden ved vann (2008), Ildmannen (2011), Sikre tegn på din død (2013) og En femte årstid (2016). Damhaug har vunnet Riverton-prisen både for Ildmannen og En femte årstid. Glasshjerte (2017) og Se en annen vei (2019) er hans siste romaner.

Bøker i serien