Sikre tegn på din død (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 416
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202421311
Kategori: Krim
Omtale Sikre tegn på din død

En pasient forsvinner på Akershus universitetssykehus. Samme natt blir han funnet i et kott i kjelleren, med strupen skåret over. Spor peker i flere retninger, blant annet til et brutalt gjengmiljø i bydelen Rosengård i Malmö. Tidligere rettsmedisiner Jennifer Plåterud blir tilkalt for å undersøke liket, men vet ingenting om hvor tett involvert hun selv er i drapet. I det ubarmhjertige sommerlyset blir hun tvunget til å se sammenhenger hun helst vil lukke øynene for.

Ny psykologisk thriller fra Torkil Damhaug, som også denne gang tar leserne med til de mørke skogene på Romerike.

Til toppen

Avansert og helstøpt "gourmetkrim"
Maj Grethe Lerum, VG

Andre utgaver

Sikre tegn på din død
Bokmål Ebok 2013
Sikre tegn på din død
Bokmål Nedlastbar lydbok 2013
Sikre tegn på din død
Bokmål Heftet 2014
Anmeldelser Sikre tegn på din død

"Avansert og helstøpt «gourmetkrim» fra Damhaug med internasjonalt sprikende plot, sydd sammen med kirurgisk presisjon."

 
May Grethe Lerum, VG

Spenning i kjent Damhaug-stil

"... et godt alternativ for den som ønsker seg en litt annerledes krim."

H S Valeur, Tidsskrift for den norske legeforening

Fortidens skygger

"Innfløkt mordmosaikk som favner vidt i tid og rom."

Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

Bra krim frå Rivertonprisvinnar Damhaug

"La det like godt først som sist vere sagt, «Sikre tegn på din død» er ein ny, god psykologisk kriminalroman frå ein som kan handverket, og som har teke det som på (dårleg) norsk heiter research på alvor."

Bjarne Tveiten, Fædrelandsvennen

En tenkende thriller

"Dermed har Damhaug fyrt av en adrenalinfremkallende startpistol, og det er bare å lene seg tilbake og følge den tvers igjennom intelligente intrigens buktninger i og rundt en rekke livsskjebner som i tillegg til mye annet levendegjør kompleksiteten i det nye multikulturelle Norge.(...)Uansett er Sikre tegn på din død samlet sett en ganske så overlegen spenningsroman som får drahjelp av Marius Renbergs usedvanlig lekre og fantasistimulerende omslagsdesign."

Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

Mer enn en thriller

"Torkil Damhaug er en ambisiøs forfatter, han vil noe mer enn bare å fortelle en lesverdig historie."

Jan-Erik Østlie, Aktuell

Til toppen

Om forfatter

Torkil Damhaug (1958) debuterte med Flykt, måne i 1996, en roman som fikk meget god mottakelse. Damhaug er utdannet lege med spesialisering innenfor psykiatri, og leger er hovedpersoner i flere av hans bøker.

I 1999 kom Syk rose, en bisarr fortelling som befinner seg i et fascinerende skjæringsfelt mellom thrilleren, den psykologiske roman, og den absurde tradisjon. «En fantastisk roman. Les den langsomt,» skrev en kritiker om romanen Overlord (2006), som utspiller seg mot en bakgrunn av historiske hendelser — nazistenes maktovertagelse i Tyskland og krigen dette utløste.

Etter denne romanen ble Damhaug forfatter på heltid. Han utgav krimromanene Se meg, Medusa (2007), Døden ved vann (2008), Ildmannen (2011), Sikre tegn på din død (2013) og En femte årstid (2016). Damhaug har vunnet Riverton-prisen både for Ildmannen og En femte årstid. Glasshjerte (2017) og Se en annen vei (2019) er hans siste romaner.