Se en annen vei (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 368
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202625993
Kategori: Krim
Omtale Se en annen vei

Se en annen vei er en intens psykologisk thriller fra et høstmørkt, vakkert og brutalt Budapest.

I Budapest stjeler to hjemløse gutter noe de ikke burde stjålet, og kort etter jages de av byens mest hensynsløse jegere. Den norske medisinerstudenten Marlen Glenne trekkes inn i den dødbringende jakten ved en tilfeldighet. Eller skjer det for at hun skal måtte snu seg og se mørket i sin egen fortid?

Til toppen

I sin sjanger er dette en topproman.
Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

Andre utgaver

Se en annen vei
Bokmål Ebok 2019
Se en annen vei
Bokmål Heftet 2020
Se en annen vei
Bokmål Nedlastbar lydbok 2019
Anmeldelser Se en annen vei

«I denne vidtfavnende, forviklingsrike teksten forenes sjelelig dybde, ytre spenning, politisk-historisk utsyn og moralfilosofisk alvor. (...)"

"I sin sjanger er dette en topproman."

 
Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

Psykologisk thriller uten mulighet for pauser 08.10.2019

"Torkil Damhaug har skrevet en bok det er svært vanskelig å legge fra seg. En bok der leseren blir drevet frem fra side til side nesten uten mulighet for en pause."

"Det er kort og godt en tekst uten ett ord for mye, full av spenning og psykologiske detaljer."

"Det er, kort og godt, en drivende god bok Damhaug har skrevet og det spørs om ikke forfatteren kan gjøre plass i våpenskapet til nok en Rivertonpris."

 
Bjørn Fredheim, Fædrelandsvennen

Til toppen

Om forfatter

Torkil Damhaug (1958) debuterte med Flykt, måne i 1996, en roman som fikk meget god mottakelse. Damhaug er utdannet lege med spesialisering innenfor psykiatri, og leger er hovedpersoner i flere av hans bøker.

I 1999 kom Syk rose, en bisarr fortelling som befinner seg i et fascinerende skjæringsfelt mellom thrilleren, den psykologiske roman, og den absurde tradisjon. «En fantastisk roman. Les den langsomt,» skrev en kritiker om romanen Overlord (2006), som utspiller seg mot en bakgrunn av historiske hendelser — nazistenes maktovertagelse i Tyskland og krigen dette utløste.

Etter denne romanen ble Damhaug forfatter på heltid. Han utgav krimromanene Se meg, Medusa (2007), Døden ved vann (2008), Ildmannen (2011), Sikre tegn på din død (2013) og En femte årstid (2016). Damhaug har vunnet Riverton-prisen både for Ildmannen og En femte årstid. Glasshjerte (2017) og Se en annen vei (2019) er hans siste romaner.