Sikade (Innbundet)

Forfatter:

Hilde Matre Larsen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 32
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Cicada
Oversatt av: Larsen, Hilde Matre
ISBN/EAN: 9788202598204
Kategori: Tegneserier og grafiske romaner
Omtale Sikade


En historie for alle som har følt seg oversett, overarbeidet eller tatt for gitt.

Dette er historien om en sikade som jobber på et kontor, og om menneskene der som ikke verdsetter ham.
Dag etter dag utfører sikaden arbeidsoppgavene sine, omgitt av usympatiske sjefer og trakasserende kollegaer.

Så en dag går sikaden opp på kontortaket. Da skjer det noe helt uventet …

En ny bildebok fra den prisbelønte kunstneren Shaun Tan, forfatteren av Fortellinger fra Ytre Utkant (2009), Det røde treet (2010), Den bortkomne tingen (2011) og Sommerregler (2013).

Til toppen

Anmeldelser Sikade

Hjerteskjærende om å være annerledes 18.10.2018

"Med «Sikade» viser Shaun Tan hvorfor han er en av verdens fremste bildebokskapere. [...] Shaun Tans følsomhet viser seg både i de nærmest stofflige illustrasjonene, i tekstens minimalisme og i nerven i fortellingen. [...] Denne bildeboken er usedvanlig fin.[...] Tan tematiserer utenforskap generelt og beskriver historien fra den utstøttes synsvinkel. [...] Den kan lett bli en klassiker."

Anne Cathrine Straume, nrk.no

Det komplekse i å være annerledes 05.10.2018

"Helhetlig er boken fin: Det er anonyme, grå bygninger på innsidepermen foran, men frisk, fargerik skog på innsidepermen bak. [...] Barn som voksne vil nok reagere på urettferdigheten som tema i Sikade."

Ingrid Flognfeldt Brubaker, Periskop.no

Til toppen

Om forfatter
Shaun Tan er kunstner, forfatter og filmskaper. Han er verdenskjent for sine illustrerte bøker for både voksne og barn, som inkludererblant dem The Rabbits, Det røde treet, Sommerregler, Fortellinger fra Ytre Utkant og den kritikerroste ordfrie romanen Ankomsten. Han har også skrevet The Singing Bones, en kunstbok med skulpturer han har formet og fotografert, basert på Brødrene brødrene Grimms eventyr. Han har vunnet en Oscar for den korte animerte kortfilmen Den bortkomne tingen og Sveriges prestisjefylte ALMA-pris (Astrid Lindgren Memorial Award) for sitt bidrag til internasjonal barnelitteratur. Shaun bor i Melbourne i, Australia.