Sepp (Innbundet)

En biografi om Leonhard Seppala

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202453855
Kategori: Biografier
Omtale Sepp
Historien om en av de mest spennende skjebner i norsk utvandringshistorie. Leonhard Seppala utvandret fra Nord-Troms til USA i 1900 under gullrushet i Alaska. Boken forteller om denne tiden, om gullgravere, immigranter og polarliv på en måte som tar pusten fra leseren. Men Seppalas enorme berømmelse (i sin tid en av Amerikas best kjente personer) kom ikke fra gullgraving, men fra hundekjøring.

Til toppen

Andre utgaver

Sepp
Bokmål Ebok 2017
Sepp - En biografi om Leonhard Seppala
Bokmål Nedlastbar lydbok 2019
Anmeldelser Sepp
«Sepp» er en spennende biografi om den lille, sterke smeden fra Skjervøy som ble stor og som i dag regnes som far til den moderne hundesporten. Her skildres gullgravernes tøffe liv, suksesser og fiaskoer «over there». Ikke minst har forfatteren klart å få frem det barske polarlivet på en nøktern måte, hun skildrer frosten så en selv kjenner den. Nilsen har et imponerende kilderegister og har via tilgang på Seppalas egne upubliserte notater også fått inn nye momenter i denne biten av norsk utvandrerhistorie.Ole Magnus Rapp, Klassekampen

Til toppen

Om forfatter
Nina Kristin Nilsen (f. 1971, Tromsø) er landmåler, kjemiingeniør og HMS-rådgiver. Hun har vært ti år på jordomseiling og har oversatt Farley Mowats Båten som ikke ville flyte (2009).