Samling (Innbundet)

Forfatter:

Vibeke Saugestad (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 112
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Assembly
Oversatt av: Saugestad, Vibeke
ISBN/EAN: 9788202738419
Kategori: Romaner
Omtale Samling

Samling er en fortelling om de fortellingene vi alle er en del av – om etnisitet og klasse, trygghet og frihet, vinnere og tapere. Og om én kvinne som våger å ta styring over sin egen fortelling, selv om det vil koste henne livet.

Voks opp under finanskrisen. Opptre sivilisert i fiendtlige omgivelser. Begi deg ut i en verden med biler som skriker: Dra hjem! Gå på Oxford eller Cambridge, skaff deg en utdannelse, gjør karriere. Gjør alt riktig. Kjøp deg leilighet. Kjøp kunst. Kjøp en slags lykke. Men framfor alt: Ikke stikk deg fram. Hold munn. Og hold det gående.

I Samling møter vi en svart britisk kvinne. Hun gjør seg klar til å delta i et overdådig hageselskap på kjærestens familiegods, langt ute på den engelske landsbygda. Samtidig foretar hun en grundig vurdering av seg selv, av de omhyggelig samlede bitene. Og etter som minuttene tikker av sted og framtiden kaller, kommer hun ikke unna spørsmålet: Er det på tide å plukke alt fra hverandre?

«Jeg er full av håp etter å ha lest den, om at dette er den slags bok som ikke bare markerer øyeblikket da ting endrer seg, men også gjør den endringen mulig.»
ALI SMITH

Til toppen

Andre utgaver

Samling
Bokmål Ebok 2022
Anmeldelser Samling

Ha deg tilbake til Afrika! 14.05.2022

«Sterkt og personlig om tilhørighet, rasisme og klasse i England etter Brexit.»

«Denne korte og kompakte romanen har et stort tema: Myten om det hvite som inkluderer myten om mangfold. Det er mesterlig balansert. Nøkternt og følelsesladet på samme tid. Og poetisk i enoverordnet følelse.»

«Sterkere punchline kan jeg ikke huske å ha lest.»

 
Vigdis Moe Skarstein, Adresseavisen

Til toppen

Om forfatter

Natasha Brown jobber med finans i London etter å ha studert matematikk på Universitet i Cambridge. Samling er hennes første roman.