Run, Rose, Run (Innbundet)

Forfatter:

og

Linda Marie Vikaune (Oversetter)

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 400
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Run, Rose, Run
Oversatt av: Vikaune, Linda Marie
ISBN/EAN: 9788202758134
Kategori: Romaner
Omtale Run, Rose, Run

RUN, ROSE, RUN av Dolly Parton og James Patterson – en storslagen, romantisk spenningsroman om en ung sangerinnes store drømmer, farlige fortid og mot til å ofre alt for å overleve.

AnnieLee er en kommende stjerne som synger om sin vanskelige fortid. Hun er også på rømmen. Hennes største drøm er å slå gjennom som artist i Nashville. Men det er nettopp i denne byen at fortiden truer med å innhente og ødelegge henne. Akkurat idet hun er i ferd med å gi opp, tar en av de største countrystjernene henne under sin vinger.

Sakte, men sikkert begynner AnnieLee på sin vei mot toppen, men hele tiden truer en sjalu og hevngjerrig mann i bakgrunnen.

Til toppen

Andre utgaver

Run, Rose, Run
Bokmål Ebok 2022
Anmeldelser Run, Rose, Run

Dolly Partons romandebut er fylt av dramatikk, følelser og ambisjoner

«Vi snakker om en populærkulturell begivenhet: 76 år gammel, etter nærmere 60 år som høyproduktiv låtskriver, plateartist og etter hvert en av verdens høyest elskede stjerner uansett sjanger og kunstart, debuterer altså countrydronning Dolly Parton som romanforfatter med boka «Run, Rose, Run», satt til countrybransjen i Nashville, hovedstaden i Partons hjemdelstat Tennessee. Boka er riktignok skrevet i samarbeid med den bestselgende krimforfatteren James Patterson, og det er lett å mistenke at han for det meste har ført pennen. ... Grunntrekkene i fortellingen, bransjekoloritten og det moralske og musikalske verdisynet i «Run, Rose, Run» vil jeg imidlertid tro er Partons eget materiale, og på et vis klinger løkkeskriftromanens melodramatiske fortellermåte i perfekt harmoni med en del av de klassiske country-motivene som boka tar i bruk: kjærlighet, lojalitet, svik, undertrykkelse, drømmen om et bedre liv. Som den genuine tradisjonsbæreren Parton er, går to av countrymusikkens aller viktigste motiver ofte igjen hos henne: de varme følelsene for hjemstedet og den vanskelige kjærligheten. ...
Det interessante ved boka er ikke det litterære nivået, men den kulturelle tradisjonen den både tilhører og forteller fra, og enda viktigere: at den på forskjellige måter handler om Dolly Parton selv.»

Bjørn Ivar Fyksen, Klassekampen

Til toppen

Om forfatter

Dolly Parton er sanger, låtskriver, skuespiller, produsent, businessdame og filantrop. Hun har solgt over 100 millioner album og gitt millioner av bøker til barn gjennom Dolly Parton’s Imagination Library.

James Patterson er en av verdens mestselgende forfattere av i dag, og flere av bøkene hans er blitt filmatisert, bl.a. Dødskysset (Kiss the Girls). Han bor i Palm Beach County i Florida sammen med sin kone og deres sønn.

”Da jeg var liten, bodde familien min på landet, og det var ingen andre små barn der. Så jeg pleide å streife rundt i skogen og leke for meg selv. For å underholde meg selv fortalte jeg meg selv historier.

Mens jeg studerte på universitetet, hadde jeg jobb jobb som nattevakt på et psykiatrisk sykehus. Da utviklet jeg en glupende appetitt på bøker. Det var på den tiden jeg begynte å skrive selv, og fem år senere fikk jeg min første roman utgitt.”

”Av og til blir bøkene mine kritisert fordi de ikke er realistiske. Da ser jeg for meg et menneske som står foran et bilde av Picasso eller Chagall og sier: ’Det der er ikke mye realistisk.’ Jeg tror ikke kunstnerne hadde ’realistisk’ i tankene da de malte. De bøkene jeg skriver er ikke ment å være realistiske eller virkelighetstro: De er mareritt. Mareritt jeg har om hvordan verden kan bli.”