Roy (Innbundet)

Forfatter:

Svein Nyhus (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 32
Illustratør: Nyhus, Svein
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202286446
Kategori: Bildebøker
Omtale Roy

En dag er hunden Roy død. Det er vanskelig å forstå. Det er ingen skraping på dører mer, ingen bjeffing og ingen som kommer løpende. Gangen er tom og det er stille i huset.
Det er noen som mangler.
Det er Roy som mangler.
Men hvor er Roy nå? Ligger han nede i jorda? Er han i hundeparadiset?
Eller kanskje han er blitt et spøkelse?
Hunden Roy er borte for alltid.
Men kanskje han er her likevel?

Til toppen

Andre utgaver

Roy
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020

Flere bøker av Gro Dahle:

Anmeldelser Roy

"En bok som dette er nyttig og oppløftende...Illustrasjonene er innholdsrike, stemningsskapende og like dempet som tonen i teksten."

 
Arnstein Olaisen, Haugesunds avis

"Denne bildeboka kan altså være en tåreforløser for noen som er fryktelig lei seg over tapet av et kjæledyr. Den går dypt ned i sorgen (...) På et mer uberørt nivå kan den være innfallsvinkel til å fundere og snakke om store tema som liv og død.

Marianne Lystrup, Vårt Land

"Ekteparet Dahle og Nyhus er finstemte formidlere av livets alvor til barn (...) Et unikt samspill mellom tekst og bilde preger denne boka."

Maya Troberg Djuve, Dagbladet

"Her stilles mange spørsmål, og her kan man finne svar. Det er lurt å lese bøkene av Gro Dahle og Svein Nyhus sammen med barna, for tegningene er ofte voldsomme, samtidig som de er detaljerte og flotte. I tillegg er historiene gode og innsiktsfulle, og dermed kan både barn og foreldre vokse ved å lese dem. Sammen."

Kjetil Skotte, Oppland Arbeiderblad

"Åpent og ømt om døden, om hunden Roy som plutselig ligger stille, og med mye humor i detaljene."

Turid Larsen, Dagsavisen

"Gro Dahle utviser nok en gang klokskap gjennom enkelt, klart og poetisk språk, fulgt av Svein Nyhus` fargenyanserte og symbolladde illustrasjoner. Her presenteres alle undringens spørsmål om hva som skjer etter døden, eksemplifisert gjennom hunden Roy. Alle tenkelige og utenkelige svar kommer, fra de klassisk religiøse til de biologiske, filosofiske og trivielle. Og best av alt: her er ingen formanende, misjonerende holdning å spore slik at denne barneboka har et inkluderende og altoverspennende bruksområde og, som alltid, må være velegnet til bruk i barnehage, skole og ikke minst i småbarnsfamiliene."

Finn Stenstad, Tønsbergs Blad

”(…) radarparet Gro Dahle og Svein Nyhus har laget en ettertenksom og nyttig barnebok om døden (…) Fortalt fra en liten gutts ståsted er ”Roy” trist og fin på en gang, og som vanlig tegner Nyhus vidunderlige bilder.”

Ingveig Tveranger/Marie Laland Ekeli, Magasinet Mamma

Til toppen

Om forfatter

Gro Dahle er født i 1962 og bor på Tjøme i Vestfold. Hun er cand.mag. fra Universitetet i Oslo og har studert kreativ skriving ved Høgskolen i Telemark. I 1987 debuterte hun med Audiensen diktsamling som ble meget godt mottatt. Hun har siden markert seg som en av våre mest sentrale lyrikere, med samlinger som Apens evangelium (1989), Linnea-pasjonen (1992), Regnværsgåter (1994) og Hundre tusen timer (1996). I 1998 kom Karneval, dikt i utvalg, med etterord av Arild Linneberg. I 2006 kom hennes første voksenroman: Huset i snøen, som fikk en enstemmig god mottakelse fra kritikerne. I 2012 kom Hundre tusen timer i ny utgave, med etterord av Steinar Opstad. Novellesamlingen Amerika (2015) gir en overbevisende skildring av en liten familie som flytter fra Norge til Amerika, sett fra barnets perspektiv.

Gro Dahle har skrevet bøker i mange sjangre og vunnet en rekke litterære priser, bl.a. Brageprisen for beste barnebok 2002, Kulturdepartementets pris for barne- og ungdomslitteratur i 2004 og Kulturdepartementets pris for barne- og ungdomslitteratur, beste illustrasjon, for boken Håpe sa gåsa, i 2011. Sistnevnte er illustrert av Gro Dahles datter Kaia Linnea Dahle Nyhus. Flere av Gros øvrige bøker er illustrert av hennes mann, Svein Nyhus. Sammen ble de tildelt Kritikerprisen for beste barne- og ungdomsbok i 2014 for bildeboka Akvarium. I 1998 mottok Dahle Aschehoug-prisen for sitt samlede forfatterskap. I 2015 ble hun tildelt Triztan Vindtorns poesipris for sin innsats for norsk poesi.

Gro Dahles bøker er oversatt til en rekke språk. Hun har holdt mange populære skrivekurs og utgitt bøker om å skrive.

Alle tilgjengelige bøker av Gro Dahle finner du her.