Rolig og oppmerksom som en frosk (Heftet)

Øvelser i mindfulness for barn

Forfatter:

Astrid Kristoffersen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Forlag: Arneberg Forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: 6. Calme et attentif comme une grenouille Ton guide de sérénité
Oversatt av: Kristoffersen, Astrid
ISBN/EAN: 9788202605704
Kategori: Selvutvikling , Les - lek - lær , Mind, Body, Spirit og Foreldre og barn
Omtale Rolig og oppmerksom som en frosk
I 2012 kom Rolig og oppmerksom som en frosk – Mindfulness for barn (5-12 år) og foreldre. Denne boken selger nå i sitt 4. opplag. Den nederlandske pedagogen Eline Snel har utviklet et meditasjonsopplegg for barn i alderen 5-12 år.

Inspirert av Jon Kabat-Zinns legendariske mindfulness-meditasjon som hundretusener av voksne har nytte av i sammenheng med stress, uro, søvnproblemer, smertetilstander, nedstemthet og depresjon, mente Eline Snel at det å meditere faller enda mer naturlig for barn.

Og nå er det en ny «froskebok» på gang. En aktivitetsbok. Frosken sier hei! En gang til. Eller kanskje den rett og slett sier «God morgen», hva kan vi finne på i dag. For det er nettopp det den nye boken dreier seg om. En arbeidsbok som er veldig variert. Boka inneholder flere fortellinger som er skrevet i eventyrstil, fra froskens synspunkt (jeg-form). Disse handler om de ulike kapitlenes temaer. Hvert kapittel har et tema og flere undertemaer, som beskrives med en setning eller to. Temaene og øvelsene knyttes tett sammen, og hensikten med øvelsen/aktivitetene er alltid innlysende.

Mange av øvelsene kan gjøres både alene og med foreldrene. Ideen bak, ifølge Snel, er å gi aktiviteter barn kan gjøre sammen med foreldrene slik at de kan tilbringe kvalitetstid sammen. Hun omtaler boka som en «veiledning som kan følge med barna gjennom hele barndommen».

Bakerst i boka er det klistremerker som hører til noen av øvelsene. Boka har en CD med lydfiler, og et spill for å lære å lytte. I tillegg til å inneholde mange mindfulness-øvelser, handler boka også om hva som gjør oss lykkelige og hvordan man kan roe ned. Den inneholder en sang, yoga-øvelser, tegneoppgaver, eventyr, lydfiler med bl.a. guidet meditasjon, oppskrifter, pusteøvelser, fargelegging, klistremerker, spill, lage et «tanke-glass», osv. Den er veldig forseggjort og pedagogisk gjennomført. Ingen «skjult agenda» – tekstene er alltid ganske direkte, budskapet og hensikten kommer alltid tydelig fram.

Noen oppgaver bes gjøres forskjellig ettersom hvilken alder barnet har (f.eks. om barnet kan lese eller ei). Flere av aktivitetene er for både barn og foreldre. Jeg tror voksne kan lære mye av dette også. Boka inneholder mange kloke tanker som er enkelt formulert og antakeligvis lett forståelig for barn. Dessuten er tegningene veldig fine, og fargene er fredfulle.

Til toppen

Flere bøker av Eline Snel: