Reisen til Bretton Woods (Innbundet)

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 224
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202497798
Kategori: Historie og Samfunn og debatt
Omtale Reisen til Bretton Woods
Historien om båtturen som la grunnlaget for verdensøkonomien slik vi kjenner den i dag 70 år senere. I løpet av overfarten til Bretton Woods-konferansen laget de reisende utkast til hvordan Verdensbanken og IMF skulle se ut mens Queen Mary gikk i sikksakk for å unngå tyske ubåter. Kan vi i dag lære noe av mennene som samlet seg på Atlanterhavet sommeren 1944 for med Keynes ord å benytte ”krigens ro” til å skape en bedre verden?

Til toppen

Andre utgaver

Reisen til Bretton Woods
Bokmål Ebok 2017

Flere bøker av Maria Berg Reinertsen:

Anmeldelser av Reisen til Bretton Woods
«(…) Maria Berg Reinertsen gjer ein imponerande jobb for folkeopplysning og historisk innsikt.»
 
Tom Hetland, Stavanger Aftenblad
«Reisen til Bretton Woods av Maria Berg Reinertsen er både en cruiseskildring og en nådeløs innføring i Verdensbanken, Pengefondet og krigsårenes transatlantiske skipsfart.»Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

Til toppen

Om forfatter
Maria Berg Reinertsen (f. 1980) er samfunnsøkonom og journalist i Morgenbladet. Der skriver hun blant annet om økonomiske temaer for folk som ikke nødvendigvis er interessert i økonomi. Hun har utgitt biografien Henriette Schønberg Erken. En norgeshistorie sett fra kjøkkenbenken, som kom i 2013. For denne boken fikk Maria Berg Reinertsen Bokhandelens Fagbokpris for forfattere i 2014. I 2010 utga hun den kritikerroste Ligningen for lykke. Tallene, tankene og tilfeldighetene bak den rådende økonomiske fornuft.