Purriot og skimysteriet (Innbundet)

Serie: Purriot 3

Forfatter:

Ragnar Aalbu (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 96
Illustratør: Aalbu, Ragnar
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Purriot
Serienummer: 3
ISBN/EAN: 9788202452681
Kategori: Høytlesning
Alder: 6 - 9
Omtale Purriot og skimysteriet

VM på ski skal arrangeres i Norge. Men på grunn av lite snø i hovedstaden er en del av øvelsene flyttet til Hurlumskogen, der hvit snø er like sikkert som norske medaljer. Purriot er middels interessert, men Paprika er i fistel, hun elsker å heie på nordmennene foran TV-en. Best av alle er Gunnar Granbarbråten, superstjernen som banker de andre løperne sønder og sammen. Russeren Agurkurorov og svenskefavoritten Lars Bjørk kan bare dra hjem og legge seg – dette blir gull til Norge!

Men så skjer det utenkelige. En av de første nettene under VM stjeles skiene til Granbarbråten. Alle skiene!! Saken er klar: Purriot må fram med lupen og løse det store skimysteriet, ellers spøker det for norsk gull.

Til toppen

Andre utgaver

Purriot og skimysteriet
Bokmål Nedlastbar lydbok 2015
Purriot og skimysteriet
Bokmål Heftet 2018
Anmeldelser Purriot og skimysteriet

Kostelig krim

"Rørviks tredje bok om mesterdetektiv Purriot er tull og tøys av beste sort. Krimgåten er ikke det viktigste, men den er fornøyelig klekket ut og løst. Boka er krydret med rare innfall, paprikaer som prøver å snuse, sikkerhetsansvarlige med glatte sko, kvister utkledd som elger, russere som synger lange og triste viser, sjarmerende lek med velkjente og uskyldige stereotypier, og herlige dialoger der gjentakelser maner frem latter hos leseren. Ugjerningene er gjort med hjertet. Boka har en fiks vri på slutten. […] Morsomt og meget sjarmerende for stor og liten."

 
Anders Holstad Lilleng, Demokraten

Stjålne ski

"Gjennom nærmere 90 sider får vi et drøyt tjuetalls helsides illustrasjoner. Disse er meget spesielle og morsomme. Ikke bare har figurene sitt utgangspunkt i mat - de er også veldig enkelt og klart tegnet. At illustrasjonene er store, gir rom for Aalbus evne til å disponere flaten gjennom gode, kompositoriske grep. Den mettede fargebruken har fine valører og kunne - så vidt jeg kan forstå - knapt vært mulig uten bruk av digitale hjelpemidler. Aalbu er meget sparsom med virkemidler, men de han bruker, virker. Megetsigende detaljer fyller tegningene med små sidehistorier som på en fin måte knytter an til og utdyper teksten. På overraskende vis gripes noe av sportsverdenens og Vinter-Norges særegenheter der smøring av ski overstiger verdensproblemene. [...] Forfatter og tegner har her samarbeidet svært godt. Det er nettopp dette som skaper grunnlaget for god illustrasjonskunst. [...] jeg ser gjerne at radarparet Rørvik og Aalbu fortsetter serien om mesterdetektiven Purriot."

Stig Andersen, Numer 4/2015

Purre på sporet

"Bjørn F. Rørvik og Ragnar Aalbu har utvilsomt hatt det moro mens de har jobbet med sin tredje krimbok om mesterdetektiv Purriot og kona Paprika. Det smitter lett over på leseren […] Referansene til grønnsaker og virkelige skiløpere tydeliggjøres i de fargesterke og typete illustrasjonene, som både kaller på latteren og hjelper leserne med å holde styr på det rike persongalleriet. De store spenningstoppene uteblir, men opprullingen av skimysteriet er så absolutt morsomt å følge."

Marie L. Kleve, Dagbladet

"Moro for barna, og moro for de voksne."

Bok-ekstra, VG

Til toppen

Om forfatter

Bjørn F. Rørvik er født i 1964. Han er oppvokst i Østre Jevnaker på Hadeland, nå bor han på Oppsal i Oslo. Rørvik er en av våre mest anerkjente barnebokforfattere, og kanskje mest kjent for bildebøkene om Bukkene Bruse sammen med illustratør Gry Moursund, i tillegg til Reven og Grisungen-serien, som er illustrert av Per Dybvig. Sammen med illustratør Ragnar Aalbu står han også bak en detektivserie for barn om mesterdetektiven Purriot. Han har også laget en rekke tøysete og lettleste vitse- og gåtebøker i Leseløveserien sammen med illustratør Eivind Gulliksen.

Alle Bjørns bøker er fulle av humor og morsomme påfunn, og flere av dem er solgt til utlandet.

Før han ble forfatter, jobbet Bjørn F. Rørvik med film- og videoproduksjon, som frilanser for lokalavis, kinomaskinist og radiotekniker. Han har utdannelse i Media og kommunikasjon fra Distriktshøgskolen i Volda.

Bjørn kan ganske mye om fugler og dyr og liker å reise rundt i Norge på forfatterbesøk.

Bøker i serien