Pur morgen (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2006
Antall sider: 157
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202260286
Kategori: Romaner
Omtale Pur morgen

Pur Morgen ble av Dagbladets lesere stemt inn blant de ti best likte bøkene i 2005.

Pur morgen er en betagende og vakker liten roman. Hele handling utspiller seg i løpet av en time, om morgenen, i en ikke navngitt by, hvor som helst i verden. Vi får kjennskap til og møter tilfeldig en rekke ulike livsskjebner som knyttes sammen. De kjenner ikke hverandre, men tangerer, møter og bumper borti hverandre i løpet av romanen. Det eneste de har til felles er at de alle skal ut på en viktig reise.

Det er en lys og meget varm morgen. Heten ligger som et trygt, men også som et klamt og svett teppe over bokens karakterer.

Rune Salvesen er debutant og skisserer et sterkt portrett av de ulike karakterene og deres forskjellige motivasjoner for å legge ut på reisene sine. Romanen er sterk, trist, het og poetisk.

Til toppen

Andre utgaver

Pur morgen
Bokmål Ebok 2010
Pur morgen
Bokmål Nedlastbar lydbok 2017
Anmeldelser Pur morgen

«Legg merke til denne debutanten! Rune Salvesen kommer med en liten roman av omfang, men så eksplosiv.»

 
Kjell Eriksson, Sarpsborg Arbeiderblad

«Stilsikker debut om outsidere og byens konstant tilstedeværende summing.»

Sarah Selmer, Aftenposten

«Et krast og klart virkelighets-bilde»

Hannelore W. Langstrøm, Fædrelandsvennen

«Romanen er blitt både overbevisende poetisk og en intenst fortalt beretning om byliv, sorg og verdighet. Salvesens korttekster og enkeltstående setninger bringer inn en egen sårbarhet i teksten i all sin spinkelhet.»

Tonje Vold, Dagsavisen

«Fin debutroman om å legge i vei mot reisemål som kanskje skal forandre livet ditt.»

Fartheim Horgar, Adresseavisen

Til toppen

Om forfatter

Rune Salvesen (f. 1978) er født og oppvokst i Stavanger, bosatt i Sandnes. Salvesen bidro med dikt i Cappelens debutantantologi Signaler i 1997. Han debuterte i 2005 med romanen Pur morgen. Boken ble stemt inn blant årets ti mest populære bøker i Dagbladet. Han har studert journalistikk og kultur ved London College of Communication og ved University of the Arts London.

Resten av dagene vil drukne i fjorden (2018) er en intens roman om det å vokse opp under vanskelige forhold og det å forsere store hindre. Antifeministen (2020) er en provoserende, sår og oppsiktsvekkende roman om hva fortrenging kan gjøre med et menneskesinn.