Produktiv motivasjon i arbeidslivet (Heftet)

Forfatter:

, og

Inger Sverreson Holmes (Oversetter)

Forfatter: , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 324
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
Oversatt av: Holmes, Inger Sverreson
ISBN/EAN: 9788202394738
Kategori: Økonomi, markedsføring og organisasjonsfag og Fagbøker
Fag: Økonomi, markedsføring og organisasjonsfag
Nivå: Akademisk
Omtale Produktiv motivasjon i arbeidslivet

Hva vet vi om hva som motiverer medarbeidere? Ved å presentere ulike motivasjonsteorier og forskningsfunn relatert til disse teoriene, gir denne boken en forståelse av hva som skal til for å motivere ansatte, og dermed fremme organisasjoners effektivitet. Den inkluderer forskning gjennomført på både individ- og arbeidsgruppenivå, og beskriver en rekke nye interessante og viktige forskningsfunn. For eksempel drøfter den hvordan man kan best utforme jobber for at de skal være mest mulig motiverende, og hvilken betydning motivasjonsklimaet på jobb har for kvaliteten på ansattes motivasjon og prestasjon.

Produktiv motivasjon i arbeidslivet tar ikke bare for seg hvordan man kan motivere medarbeidere, men også hvordan man kan demotivere dem. For eksempel handler et kapittel om usunne arbeidsbetingelser i organisasjoner og om ineffektive og destruktive ledere som demotiverer sine medarbeidere. Boken skiller mellom ulike typer av motivasjon (indre, ytre og prososial motivasjon), og presenterer forskning som indikerer at organisasjoner bør søke å fremme de ansattes indre og prososiale motivasjon, fremfor ytre motivasjon, i jobbsammenheng.

Produktiv motivasjon i arbeidslivet er grundig faglig og forskningsmessig forankret, og spesielt nyttig for ledere, konsulenter og studenter i organisasjon og ledelse.

Til toppen

Om forfatter
Robert Buch er førsteamanuensis ved Handelshøyskolen ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Han har doktorgrad fra Handelshøyskolen BI. Hans forskningsinteresser og undervisningsansvar omfatter organisasjonsatferd, ledelse og personalledelse/human resource management (HRM). Han har publisert sine vitenskapelige arbeid i tidsskrifter som Journal of Vocational Behavior, The Leadership Quarterly, Journal of Management Studies, Human Resource Management, International Journal of Human Resource Management, og European Journal of Work and Organizational Psychology.
Anders Dysvik er professor i organisasjon og ledelse ved Institutt for ledelse og organisasjon, Handelshøyskolen BI. Han er utdannet yrkesoffiser ved Luftkrigsskolen, operativ linje. Etter plikttjenesten fullførte han hovedfag i pedagogikk ved Universitetet i Oslo etterfulgt av Ph.D-graden ved Handelshøyskolen BI. Han har publisert sin forskning i en rekke internasjonalt anerkjente journaler, og sitter i flere redaksjonsråd. Han er en mye brukt foredragsholder og rådgiver for offentlige og private virksomheter
Bård Kuvaas er professor i organisasjonspsykologi ved Handelshøyskolen BI. Hans forskningsinteresser ligger innenfor organisasjonsatferd og HR. Han har publisert en rekke artikler i anerkjente internasjonale tidsskrifter og er norsk HR-ambassadør for HR-divisjonen til Academy of Management. I tillegg til å undervise studenter på Master of Science- og doktorgradsnivå og på etterutdanning i Norge og i Kina, er han gjestekommentator i Dagens Næringsliv. Han mottok BIs treårige pris for fremragende forskning i 2016.