Presidentens mann. Oppdrag Sør-Sudan (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 272
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202308490
Kategori: Samfunn og debatt
Omtale Presidentens mann. Oppdrag Sør-Sudan

I 2005 tok Afrikas lengste krig slutt. Sør-Sudan fikk indre selvstyre etter 22 års borgerkrig med nord. Freden skulle sikres, økonomien etableres og en stat bygges. De nye lederne hadde en visjon om demokrati, men hadde ingen erfaring med folkestyre. De skulle skape en statsadministrasjon, men ingen hadde gjort det før. Geriljasoldater skulle bli byråkrater og politikere. Folket skulle opplyses, men her var ingen massemedier.

Den nye regjeringen sendte bud på Afrika-kjenneren Tomm Kristiansen og gjorde NRKs tidligere korrespondent til rådgiver for president Salva Kiir.Han skulle spre presidentens budskap både lokalt og internasjonalt, og gjøre ham til et samlende symbol. Og mens de bygger landet må regjeringen håndtere både etniske motsetninger, Herrens motstandshær, den internasjonale straffedomstolen, Darfur og de enorme oljeinntektene.

Tomm Kristiansen gir et fascinerende portrett av et land i støpeskjeen.

Til toppen

Andre utgaver

Presidentens mann. Oppdrag Sør-Sudan
Bokmål Lydbok-CD 2009
Presidentens mann
Bokmål Nedlastbar lydbok 2010
Presidentens mann
Bokmål Heftet 2010

Flere bøker av Tomm Kristiansen:

Anmeldelser av Presidentens mann. Oppdrag Sør-Sudan
"Tomm Kristiansen er den store afrikafortelleren i norsk journalistikk. Han forteller med et varmt hjerte og inderlig ønske å om vise oss andre bilder fra områder som vanligvis forbindes med krig og katastrofer."Stavanger Aftenblad, Tarald Aano

Til toppen

Om forfatter
Tomm Kristiansen (f.1950) er journalist og forfatter. Han har vært NRK-korrespondent i Harare, senere radioreporter med hele verden som virkefelt og er nå en av de mest sentrale skikkelsene i NRK.

Han har utgitt flere bøker, og fikk sitt definitive gjennombrudd med bestselgeren Mor Afrika. Tomm Kristiansen mottok i 1994 Den store journalisprisen, og ble samme år nominert til Brageprisen for Mor Afrika.

Tomm Kristiansen fulgte opp suksessen på bokfronten med På Parfymeflodeni 1995 og Mandelas land i 1996. I 1998 kom Mørk safari, biografien om Stanley, som ble en av de største bestselgerne det året, i tillegg til at den høstet helt fantastiske kritikker. Han har siden gitt ut en rekke bøker innen sakprosa, senest Biskopens hemmelighet (2014).