Portnerboligen (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 304
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202619725
Kategori: Romaner
Omtale Portnerboligen

Ti år gamle Svanhild synes hun bor på verdens tryggeste sted: i portnerboligen ved byens sykehus, der faren Johan har post som portner. Hun forguder den nesten ti år eldre broren Einar, selv om de voksne sier at Einars fantasi har løpt løpsk.

Svanhild skal reise på speiderleir, men hun savner broren som er innlagt på psykiatrisk sykehus. Den dagen Svanhild vender hjem fra speiderleiren, rammer tragedien dem.

Portnerboligen er en sterk og personlig roman om en ung manns brutale skjebne. Basert på en sann historie.

Til toppen

Andre utgaver

Portnerboligen
Bokmål Ebok 2019
Portnerboligen
Bokmål Nedlastbar lydbok 2019
Portnerboligen
Bokmål Heftet 2020
Anmeldelser Portnerboligen

Portnerboligen

«Historien er interessant, fortalt med ektefølt engasjement av et samtidsvitne.»

 
Tine Sundal, tinesundal.blogspot.com

En nydelig roman, fengende og lettlest

"Fengslende og gripende bok om behandlingen av «mentalt forstyrrede» personer i gamle dager. Sandefjordsforfatteren Gøril Emilie Hellen skriver levende og nært om hvordan det oppleves å være forelder og søsken til en psykisk syk. Hun skriver også detaljert om de skremmende metoder som ble brukt på behandlingshjem i tiden etter andre verdenskrig."

Nina Okun, Sandefjords Blad

Til toppen

Om forfatter

GØRIL EMILIE HELLEN (f. 1966) har jobbet som journalist de siste 25 årene for en rekke mediebyråer og magasiner. Hellen er journalistutdannet og har i tillegg mellomfag i drama, film og teater fra NTNU. Hun har også studert sosialpsykologi, sosialantropologi og religionshistorie. Debutromanen Veien over klippene ble utgitt på Gyldendal i 2014. Hellen kommer fra Trondheim, men er i dag bosatt i Sandefjord.