Populisme og kristendom (Heftet)

Forfatter:

, og

Forfatter: , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 292
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202720315
Kategori: Samfunnsvitenskap , Samfunn og debatt , Historie, religion og filosofi og Fagbøker
Fag: KRLE, Religion, Samfunnsvitenskap
Nivå: Akademisk
Omtale Populisme og kristendom

Hva er forholdet mellom kristendom og populisme?

Når det gjelder å legitimere politisk makt, kan lite måle seg med å appellere til folket eller til Gud. Populister gjør gjerne begge deler.

Politiske ledere verden over bruker et populistisk og religiøst repertoar for å komme til makta og holde på den. Denne boka retter blikket mot det norske samfunnet: Ser vi allianser eller motsetninger mellom kristne forestillinger og populistiske strategier her? Hva sier og gjør politikere? Hvordan responderer kirkene? Og hvordan kan dette sammenlignes med situasjonen andre steder, som i Russland, Frankrike, USA og Latin-Amerika?

Forfatterne av denne boka nærmer seg slike spørsmål fra ulike ståsteder innen samfunnsvitenskap, religionsvitenskap og teologi.

Til toppen

Flere bøker av Kristin Graff-Kallevåg, Sven Thore Kloster og Sturla J. Stålsett:

Du vil kanskje også like

Anmeldelser Populisme og kristendom

«Siden populistiske ledere ofte benytter seg av religion og et religiøst vokabular, bør boken vekke interesse hos alle som vil forstå de politiske bevegelsene vi ser i vår tid. [...] Samtidig kan man ikke gå inn i debatten mot kristenpopulismen uten å forstå den. Og her gir boken desto mer innsikt.»

Erik Lunde, Vårt Land 11. februar 2022

Til toppen

Om forfatter

Kristin Graff-Kallevåg er førsteamanuensis ved MF Vitenskapelig høyskole.

Sven Thore Kloster er gjesteforsker på Det teologiske fakultet ved Universitetet i Oslo og seniorrådgiver i Mellomkirkelig råd.

Sturla Johan Stålsett er professor ved MF vitenskapelig høyskole. Fra 2006 og fram til årsskiftet 2013/14 var han generalsekretær i Kirkens Bymisjon. I tillegg til et stort antall kronikker og innlegg i dagspressen, har han skrevet en lang rekke vitenskapelige artikler og bøker i skjæringspunktet mellom samfunnsvitenskap og teologi.