Populisme og kristendom (Heftet)

Forfatter:

, og

Forfatter: , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 292
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202720315
Kategori: Samfunnsvitenskap , Samfunn og debatt , Historie, religion og filosofi og Fagbøker
Fag: KRLE, Religion, Samfunnsvitenskap
Nivå: Akademisk
Omtale Populisme og kristendom

Hva er forholdet mellom kristendom og populisme?

Når det gjelder å legitimere politisk makt, kan lite måle seg med å appellere til folket eller til Gud. Populister gjør gjerne begge deler.

Politiske ledere verden over bruker et populistisk og religiøst repertoar for å komme til makta og holde på den. Denne boka retter blikket mot det norske samfunnet: Ser vi allianser eller motsetninger mellom kristne forestillinger og populistiske strategier her? Hva sier og gjør politikere? Hvordan responderer kirkene? Og hvordan kan dette sammenlignes med situasjonen andre steder, som i Russland, Frankrike, USA og Latin-Amerika?

Forfatterne av denne boka nærmer seg slike spørsmål fra ulike ståsteder innen samfunnsvitenskap, religionsvitenskap og teologi.

Til toppen

Flere bøker av Kristin Graff-Kallevåg, Sven Thore Kloster og Sturla J. Stålsett:

Du vil kanskje også like

Om forfatter

Kristin Graff-Kallevåg er førsteamanuensis ved MF Vitenskapelig høyskole.

Sven Thore Kloster er gjesteforsker på Det teologiske fakultet ved Universitetet i Oslo og seniorrådgiver i Mellomkirkelig råd.

Sturla Johan Stålsett er professor ved MF vitenskapelig høyskole. Fra 2006 og fram til årsskiftet 2013/14 var han generalsekretær i Kirkens Bymisjon. I tillegg til et stort antall kronikker og innlegg i dagspressen, har han skrevet en lang rekke vitenskapelige artikler og bøker i skjæringspunktet mellom samfunnsvitenskap og teologi.