Planterevolusjonen (Innbundet)

Forfatter:

Kristin Gjerpe (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 244
Forlag: Bazar
Språk: Bokmål
Originaltittel: Plant Revolution
Oversatt av: Gjerpe, Kristin
ISBN/EAN: 9788202568481
Kategori: Natur og friluftsliv og Populærvitenskap
Omtale Planterevolusjonen

Er planter bedre problemløsere enn mennesker? Stefano Mancuso mener det, og i Planterevolusjonen gir han en overbevisende vitenskapelig begrunnelse.

Planter utgjør 80 prosent av alt levende på jorden, og likevel er det så lett å glemme at disse små, unnselige organismene ikke bare er ansvarlig for livsviktig oksygen, men også for mye vi tar for gitt i vårt moderne liv: medisin, mat og fossilt brennstoff.

Stefano Mancuso, en av verdens ledende forskere på plantenes nevrobiologi, viser i denne boken plantenes overraskende evne til innovasjon, til å huske og å lære, og dermed vise oss kreative løsninger på de mest presserende teknologiske og økologiske problemer vi står overfor i dag. Til tross for at planter verken har hjerne eller et sentralnervesystem, «leser» de i enda større grad enn dyr sine omgivelser. De utforsker effektivt og reagerer raskt på mulige ytre farer, og takket være deres desentraliserte kommandolinjer er de i stand til å huske tidligere farlige situasjoner og tilpasse seg nye omstendigheter.

Til toppen

Flere bøker av Stefano Mancuso:

Om forfatter

Stefano Mancuso er professor i plantenes nevrobiologi ved Universitetet i Firenze, og har mottatt en rekke priser for sin forskning på planter. The New Yorker utpekte han som en «world changer» (desember 2013), og La Repubblica mener han er en av 20 personer som vil forandre livet vårt.