Oslos nære villmark (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 280
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202414269
Kategori: Natur og friluftsliv
Omtale Oslos nære villmark

«Jeg vil gjenoppdage den nære naturen. Pakke sekken og oppleve det som bare er en kort reise unna.»

Gjennom seks månedslange ekspedisjoner beveger Marius Nergård Pettersen seg langsomt over Østlandet. Han går til fots og på ski, padler, fisker og ser årstidene skifte. Han viser at store naturopplevelser er like i nærheten. Med ellevill naturglede tar han oss med fra svale vårdager til det beinkalde vintermørket. Fra kjente og kjære steder til nesten urørte perler. Underveis blander han turopplevelser med fakta og historikk, og boka er vel så mye en personlig turskildring som en veiviser for lesernes egne små eller store eventyr.

Bli med gjennom Oslomarka, Blefjell, Finnskogen, Vassfaret, Fjella, Skrim, Trillemarka og mange andre storslåtte områder – og bli inspirert, du også.

"... en helstøpt friluftsbok som innfrir på absolutt alle fronter."
FJELL OG VIDDE

Til toppen

Andre utgaver

Oslos nære villmark
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020
Anmeldelser Oslos nære villmark

"Kult prosjekt. Deilig papir. Nydelig design. Og viktigst av alt: bilder og tekst av den ypperste kvalitet. Oslos nære villmark er en helstøpt friluftsbok som innfrir på absolutt alle fronter."

Fjell og Vidde

Til toppen

Om forfatter

Marius Nergård Pettersen (født 1984) er oppvokst i Nittedal i Akershus med skogen to steinkast fra postkassa. Han forstod som 16-åring hvordan han kunne arbeide og oppleve verden på samme tid, og har siden gått målrettet mot et yrkesliv som fotograf og skribent. Naturen har alltid vært hans hovedinteresse. Han har blant annet studert friluftsliv ved Høyskolen i Hedmark og har arbeidet med en lang rekke artikler og bøker om natur og friluftsliv. Marius er også utdannet fotojournalist fra Høyskolen i Oslo.

"Oslos nære villmark" er hans femte bokutgivelse.Nergård Pettersen ble i 2013 tildelt den nyopprettede Helge Ingstad-prisen. Her er juryens begrunnelse:

«Marius Nergård Pettersen (28) er drevet av eventyrlyst. Med enkle midler og begrenset økonomisk sikkerhetsnett har han i ung alder valgt et liv i nær kontakt med naturen. I tildelingen har Juryen lagt særlig vekt på hans unike formidlingstalent. Juryen er imponert over hvordan han evner å skape levende fortellinger om ofte helt enkle naturopplevelser. Blant vinnerens publikasjoner vil juryen trekke frem boka «Lomsdal Visten, Det gjemte landets villmark» som til nå den mest komplette beskrivelse av en av våre minst kjente naturområder. Her viser forfatteren seg som en fullendt skribent og naturfotograf. I tillegg til å skildre egne opplevelser fra til sammen seks måneder på oppdagelsesferd i området, vier han stor oppmerksomhet til det historiske kildemateriale og menneskene som gjennom tidene har levd i villmarken. Vinneren søker det gode, enkle liv i naturen, og gir oss en påminnelse om at sterke naturopplevelser ikke nødvendigvis har en sammenheng med barske ekspedisjoner under fjerne himmelstrøk. Et godt eksempel på dette er hans pågående prosjekt «Oslos nære villmark» der han legger ut på seks månedslange turer med Oslo som utgangspunkt.»