Ordføreren i Oslo (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 336
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202580902
Kategori: Romaner
Omtale Ordføreren i Oslo

Ordføreren i Oslo er en roman som foregår i hodet på Stig Aasvik mens han ligger på sofaen og venter på at familien skal komme hjem. Han er arbeidsløs og deprimert. Han har ingen andre ambisjoner enn om å bli liggende på sofaen, strekke på beina for å gå en og annen tur, lese og skrive det han selv vil. I en virvlende og drivende indre bevisshetsstrøm forteller Stig Aasvik om hvordan det er å være på kollisjonskurs med seg selv, sine nærmeste, samfunnet, ja, med livet.

I sin forrige roman Lofotveggen satt Stig Aasvik på jobbsøkerkurs i regi av Nav. Lofotveggen fikk strålende anmeldelser, og Ordføreren i Oslo fortsetter der Lofotveggen slapp. Hovedpersonen befinner seg på oppfølgingstiltak via Nav. Han trenger fortsatt en jobb. Men er det sånn at han trenger dagpenger fra Nav mer enn han trenger en jobb? Frihet mer enn en arbeidsavtale? Fra sofaen blir vi med på oppfølgingstiltak på Helsfyr, på kafé, på tur i Tøyenparken, på reise til Australia, på løpetur rundt Nøklevann, på Vålerenga-trening sammen med sønnen, tilbake til morens plutselige dødsfall, oppbruddet og kranglene med faren. Ordføreren i Oslo er en mørk, desperat og dypt original roman.

Til toppen

Fortellerfesten fortsetter
Jan Askelund, Stavanger Aftenblad

Andre utgaver

Ordføreren i Oslo
Bokmål Ebok 2018
Ordføreren i Oslo
Bokmål Heftet 2020
Anmeldelser Ordføreren i Oslo

Fortellerfesten fortsetter 06.02.2018

 
Jan Askelund, Stavanger Aftenblad

«Jeg leser ikke om Stig Aasvik fordi jeg vil lære mer om Stig Aasvik, jeg leser Stig Aasvik fordi han lærer meg noe om meg selv.»

«Samfunnet, det norske, trenger folk som jeg-personen, og bøker som dette.»

Ola Jostein Jørgensen, BLA Bokvennen Litterær Avis

« (...) Aasvik er ein meister i å spegle kor flyktige tankar er og korleis dei hoppar saumlaust mellom det trivielle og eksistensielle.»

« (...) Stig Aasvik er ein god forfattar med mykje fint på hjartet.»

Katrine Judit Urke, Dag og Tid

Til toppen

Om forfatter

Stig Aasvik (f. 1970) er bosatt i Oslo. For romanen Indre anliggender (2012) fikk han Bokhandelens forfatterstipend og boken ble nominert til Årets bok i Natt & Dag. I 2018 var Aasvik nominert til Ungdommens kritikerpris for Ordføreren i Oslo. Aasvik mottok Vestfold Litteraturpris 2018 for sitt forfatterskap.