Oppdraget (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 208
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202684396
Kategori: Krim
Omtale Oppdraget

I mai 1943 får en 20 år gammel motstandskvinne et svært viktig og risikabelt oppdrag: Å kjøre en flyktende motstandsmann til et sted hvor han kan gå over grensen til Sverige. Hun påtar seg spontant oppdraget, men bilen blir forfulgt. Livene til kvinnen selv, passasjeren og mange ukjente mennesker står på spill. Oppdrageter en reflekterende og intens spenningsroman, der handlingen utspiller seg over kun noen timer.

Den unge motstandskvinnen er villig til å risikere sitt eget liv for å hjelpe fedrelandet og redde flyktningens liv. Iveren og ansvarsfølelsen for oppdraget øker når hun får vite at hundrevis av andre menneskers liv også kan stå på spill. Samtidig melder betenkelighetene seg – for hvorfor er det så viktig at flyktningen og ryggsekken hans kommer seg til Sverige? I en engasjert samtale mellom de to brytes sjåførens kristne idealisme mot passasjerens tidvis kyniske realisme. Mens bilen nærmer seg grensen, nærmer forfølgerne seg skuddhold. Den unge sjåføren finner seg fanget i et enveiskjørt kappløp hvor livene til henne selv, passasjeren og mange ukjente mennesker står på spill.

Hans Olav Lahlum går nye veier ved å drøfte universelle dilemmaer gjennom en skjønnlitterær fortelling fra den norske motstandskampen under andre verdenskrig.

Til toppen

Andre utgaver

Oppdraget
Bokmål Ebok 2020
Oppdraget
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020

Flere bøker av Hans Olav Lahlum:

Anmeldelser Oppdraget

Enkel "ramme" med eksistensielle dypdykk 02.12.2020

(...) «en enkel og samtidig åpen og ærlig bok om livet generelt og hvor flere eksistensielle spørsmål gjennomgås med en tydelig stemme.»

Jon Terje Grønli, Gjengangeren

Til toppen

Om forfatter

Hans Olav Lahlum (f. 1973) er historiker og forfatter. I 2010 debuterte Lahlum som skjønnlitterær forfatter med en klassisk krimroman, Menneskefluene. Boken ble den første i en rekke populære bøker om det samme etterforskerparet K2 og Patricia. Bøkene hans er solgt til flere land.

Se oversikt over serien om K2 og Patricia her.

Lahlum er født i Mo i Rana og har vokst opp i Jektvik i Nordland, men har bodd på Gjøvik siden 1989. Han debuterte med den kritikerroste boken Oscar Torp. En politisk biografi (2007). Siden har han utgitt Presidentene - fra George Washington til Barack Obama (2008), og Slik jeg ser det nå (2008) sammen med Haakon Lie og Hilde Harbo. I 2009 kom biografien Haakon Lie. Historien, mytene og mennesket, og i 2011 utga han Noen av oss har snakket sammen, om personskifter i Arbeiderpartiet under Gerhardsen og Bratteli. I den spesielle biografien Et kvart liv. Håvard Vederhus 1989-2011 (2013), har Lahlum skrevet respektfullt om den unge lederen i Oslo AUF, som endte sitt alt for korte liv på Utøya 22. juli 2011. I 2019 utkom biografien Reiulf Steen. Historien, triumfene og tragediene til strålende kritikker.

Ved siden av å skrive bøker, er Lahlum sjakkspiller og aktiv politisk. Han er mye brukt som kommentator og debattant.