Nytt blikk på autoimmun sykdom av Erik Hexeberg og Sofie Hexeberg (Ebok)
Ebok

Nytt blikk på autoimmun sykdom (Ebok)

Forfatter:

og

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter: og
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2019
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 2.15 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202611262
Kategori: Helse og psykisk helse
Omtale Nytt blikk på autoimmun sykdom

Mange som har en eller flere autoimmune sykdommer, får beskjed av legen sin om at kosthold ikke har noen betydning for sykdommen. Jo, det har det, sier legene Sofie og Erik Hexeberg, som har spesialisert seg på behandling av disse sykdommene ved hjelp av kostholdsendringer. Du kan bli kvitt den kroniske betennelsen og få en mye bedre hverdag med mindre medisiner, kanskje bli helt frisk, ved å spise betennelsesdempende (antiinflammatorisk) mat. I boka presenterer forfatterne et nytt og banebrytende blikk på autoimmune sykdommer og mulige årsaker til at de oppstår, og forteller historiene til pasienter som har fått et helt annet og bedre liv ved å endre kostholdet sitt. Bak i boka finner du kom i gang-oppskrifter som hjelper deg til å legge om kostholdet.

Følgende sykdommer har egne kapitler i boka:

Crohns sykdom
cøliaki
diabetes type 1Graves' sykdom og høyt stoffskifteHashimotos tyreoiditt og lavt stoffskifte
irritabel tarmsyndrom
leddgikt
multippel sklerose (MS)
primær biliær cirrhose (PBC)
primær skleroserende kolangitt (PSC)
psoriasis
ulcerøs kolitt

Til toppen

Andre utgaver

Flere bøker av Erik Hexeberg og Sofie Hexeberg:

Om forfatter

Dr.med. Erik Hexeberg (f. 1957) er spesialist i indremedisin og driver Dr. Hexebergs klinikk i Tønsberg og Bærum sammen med sin kone Sofie Hexeberg. Hexeberg har i mange år vært opptatt av forebygging av hjertesykdom, og tok i 1990 doktorgaden på temaet effekt av fysisk aktivitet på hjertet. Han arbeidet i nærmere ti år med hjerteforskning før han gikk over i klinisk arbeid på ulike hjerteavdelinger, som Haukeland Sykehus, Sykehuset i Vestfold, Rikshospitalet og Bærum sykehus. Han har også arbeidet i ti år i farmasøytisk industri, hvor han hadde tett kontakt med det hjertemedisinske miljøet i forbindelse med store internasjonale studier, også knyttet til kolesterolreduksjon.

Sofie og Erik Hexeberg har sammen skrevet boka Nytt blikk på autoimmun sykdom, om hvordan man kan legge om til antiinflammatorisk eller betennelsesdempende mat som reparerer lekk og irritabel tarm, og derigjennom kan lindre eller bli helt frisk av autoimmune sykdommer som høyt eller lavt stoffskifte og ulcerøs colitt, og plager som overvekt og ledd- og muskelsmerter.

Hexeberg er leder for Helsepartiet og ledet tidligere foreningen Kostreform for bedre helse.

Sofie Hexeberg (f. 1960) er lege og kostholdsekspert. Hun er kurs- og foredragsholder, driver Dr. Hexebergs klinikk sammen med sin mann (drhexeberg.no) og er en av grunnleggerne av foreningen Kostreform for bedre helse. Hennes ni lavkarbobøker har solgt i over 155 000 eksemplarer.