Nordisk fluefiske etter laks (Innbundet)

Fortid, nåtid, fremtid

Forfatter:

Nordisk fluefiske etter laks gir deg en bred, oppdatert oversikt over fluefiskingens hemmeligheter. Hør Podkasten Uteliv med forfatteren her.

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 272
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202622480
Kategori: Natur og friluftsliv
Omtale Nordisk fluefiske etter laks

Nordisk fluefiske etter laks gir deg en bred, oppdatert oversikt over fluefiskingens hemmeligheter.

Laksefisket utvikles stadig videre, både utstyrsmessig og metodisk, særlig i de nordiske landene. Her får du en bred, oppdatert oversikt over fluefiske etter laks og hvordan utstyr og teknikker tilpasser ulike elver og fiskeplasser. Boken inneholder også en gjennomgang av de laksefluene du bare MÅ ha i flueboksen. Innimellom tar vi del i forfatterens mange skjellsettende opplevelser fra en rekke lakseelver over hele verden. Å jakte på og attrå laks har i dag også et islett av paradoksal sorg over en ressurs som stadig blir mindre og trues av en rekke menneskeskapte påvirkninger.

Til toppen

Flere bøker av Øystein Aas:

Anmeldelser Nordisk fluefiske etter laks

Instruksjonene i boka er hele tiden vevd inn i personlige fortellinger og anekdoter, og det som trer fram er ikke bare kunnskap, men et portrett av den merkelige og særegne subkulturen nordisk laksefiske er. Det er bare å gratulere. Aas har skrevet et standardverk.

Jostein Henriksen, Oppstrøms

Til toppen

Om forfatter

Øystein Aas (1962–) har doktorgrad fra NMBU og har bred erfaring med forskning på naturbruk og lakseforvaltning. Aas har fisket laks siden tenårene, er skribent i internasjonale sportsfiskemagasiner og har også virket som instruktør, guide og utstyrstester.