Natur og Ungdom (Innbundet)

Aksjonene som endret norsk miljøkamp

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 328
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202534622
Kategori: Historie og Samfunn og debatt
Omtale Natur og Ungdom

Natur og Ungdom kjemper i en vektklasse som langt overgår størrelsen i antall medlemmer. Den lille organisasjonen med en øvre aldersgrense på 25 år har fostret noen av miljøbevegelsens mest prominente medlemmer og har gått til kamp mot landets mektigste aktører – der oljeindustrien som vil bore utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja, er den siste i rekken.

Denne boken følger norsk miljøvernhistorie ved å levendegjøre Natur og Ungdoms viktigste aksjoner – fra fuglekikkeren som kastet fra seg overflødig emballasje i en butikk på 1970-tallet, til krølltoppen som gravde opp tønner med gift på 1980-tallet, til gjengen som vandret inn i et skytefelt på 1990-tallet og hun som ofret Roskilde for å ligge fastlenket til gravemaskiner på 2000-tallet – og viser hvordan Natur og Ungdom gjennom 50 år har utviklet seg til å bli den mest aktivistiske organisasjonen i landet.

Aldri har verdens miljø- og klimaproblemer syntes større, men en liten organisasjon har vist at det er mulig for ungdommer å gjøre noe for å løse våre felles utfordringer.

Til toppen

Andre utgaver

Natur og ungdom
Bokmål Ebok 2017
Natur og Ungdom
Bokmål Heftet 2019
Anmeldelser Natur og Ungdom

Grønne skifter 06.06.2018

(...) Overraskende oppvekstskildring om jubilanten som nekter å bli voksen. (...)

(...) Med kronologiens pedagogiske kraft gir «Natur og Ungdom» et fascinerende innblikk i grasrotmobilisering og storpolitikk, lattervekkende kreativitet og disiplinert organisasjonsliv. (...)

(...) du får garantert tro på ungdommen (...)

Sigurd Rønningen, UTE-magasinet (utgis av FRI FLYT AS)

Til toppen

Om forfatter
Ingrid Røise Kielland (f.1978) er journalist i Dagens Næringsliv og tidligere sentralstyremedlem i Natur og ungdom.