Morslinjer (Innbundet)

Voldens sildring gjennom tre generasjoner

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 184
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202671808
Kategori: Samfunn og debatt
Omtale Morslinjer

Hva gjør vold, ulikhet og traumer med en morsrolle?

Vinteren 2016 begynte Madeleine Schultz å jobbe for den norske krisesenterbevegelsen, og det var med dette utgangspunktet at hun også startet arbeidet på en bok om vold mot kvinner. Men når hun senere det samme året mottar en bunke med håndskrevne brev fra sin avdøde mormor, blir både forfatteren og hennes mor tvunget til å forstå volden fra et mye nærmere utgangspunkt enn de hadde sett for seg. Hvorfor skriver mormoren hele tiden om penger? Hva har moren hennes opplevd? Og hvordan er hennes eget liv relevant til fortellinger fra samtiden?

Dette er ikke bare en personlig historie, det er også en politisk refleksjon rundt den norske fortellingen om morsrollen, arbeiderklasse, traumer og kvinnefrigjøring - fra mellomkrigstiden og fram til i dag.

Til toppen

Andre utgaver

Morslinjer
Bokmål Ebok 2021
Morslinjer - Voldens sildring gjennom tre generasjoner
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021
Anmeldelser Morslinjer

Voldens historie 15.05.2021

... en svært klok og empatisk bok, som viser de dyptgripende konsekvensene av vold mot kvinner, både personlig og på samfunnsnivå.

Maria Kjos Fonn, Klassekampen Bokmagasinet

I samfunnets vold 14.05.2021

Med utgangspunkt i sin egen familiehistorie skildrer Madeleine Schultz voldens mange årsakssammenhenger og konsekvenser. [...] Det er blitt en bok som viser hvordan voldserfaringer velter menneskers verdener. Og ikke minst er det blitt en bok som viser at samfunnet ikke gjør nok for å bygge dem opp igjen.

Carina Elisabeth Beddari, Morgenbladet

Til toppen

Om forfatter

Madeleine Schultz (f. 1986) debuterte med boka F-ordet – 155 grunner til å være feminist (2015), som var illustrert av Jenny Jordahl og skrevet sammen med Marta Breen. Siden den gang har hun jobbet som journalist i blant annet Dagbladet og Agenda Magasin, med feminisme og vold mot kvinner som sitt hovedfelt, og som informasjonsansvarlig i Krisesentersekretariatet. Nå arbeider hun som programkonsulent ved Hovedbiblioteket i Oslo, hvor hun også driver en podkast om feminisme i litteraturen.