Mordene på Fleat House (Innbundet)

Forfatter:

Benedicta Windt-Val (Oversetter)

Etter å ha lest Mordene på Fleat House mener nok mange at Lucinda Riley skulle ha skrevet flere krimromaner. Romanen viser hvilken eminent historieforteller hun var.

Les også: Lucinda Rileys sønn om hennes krim «Mordene på Fleat House»: – Mor var enormt stolt av dette prosjektet

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 432
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Murders at Fleat House
Oversatt av: Windt-Val, Benedicta
ISBN/EAN: 9788202743550
Kategori: Romaner
Omtale Mordene på Fleat House

Lucinda Rileys (1966-2021) fascinerende kriminalroman Mordene på Fleat House åpner med det plutselige dødsfallet til en elev ved Fleat House på St. Stephen’s, en privat internatskole i det dypeste Norfolk, nordøst for London. Det er en sjokkerende hendelse som skolens rektor helst vil kalle «en tragisk ulykke».

Det lokale politiet kan likevel ikke utelukke at noe mistenkelig har skjedd, og saken fører til at den anerkjente etterforskeren Jazmine 'Jazz' Hunter kommer tilbake til politiet. Noe motvillig går Jazz med på å lede etterforskningen som en tjeneste for sin gamle sjef.

Et makabert funn på skolens område gjør saken til den vanskeligste drapsetterforskningen i hennes karriere. For Fleat House skjuler hemmeligheter som er mørkere enn Jazz og hennes team kunne ha forestilt seg.

Lucinda Riley døde 11. juni 2021. Rett etter hennes bortgang fant sønnen flere manus, blant annet Mordene på Fleat House.

Til toppen

Bare å glede seg!
Guri Hjeltnes, Dagbladet

Andre utgaver

Mordene på Fleat House
Bokmål Ebok 2022
Mordene på Fleat House
Bokmål Nedlastbar lydbok 2022

Flere bøker av Lucinda Riley:

Utdrag

På trappen like ved stivnet en liten, pyjamaskledd gutt da han hørte skritt som nærmet seg. I vill panikk dukket han inn i den lille alkoven på avsatsen nedenfor og trakk seg godt inn i skyggene. Hvis han ble tatt på fersk gjerning ute av sengen klokken ti om kvelden, ville han få straff, og han orket ikke flere problemer i kveld.
Stiv som en statue i mørket, med hamrende hjerte og øynene klemt hardt igjen, som om det på en eller annen måte kunne hjelpe ham, lyttet han åndeløst til skrittene som gikk opp trappen bare noen tommer over hodet på ham, og deretter barmhjertig forsvant i det fjerne. (...)

En times tid senere gikk Charlie Cavendish inn på rom nummer syv og kastet seg ned på sengen sin.
Han var atten år, klokken var elleve på en fredag kveld, og han var innesperret som en unge i denne skrothaugen av et kaninhull. Og han måtte stå opp klokken syv neste morgen for å rekke gudstjenesten i kapellet. Han hadde skulket to ganger så langt i denne terminen, og han kunne ikke ta sjansen på å gjøre det igjen. 
(…)
Dette var de tankene som surret rundt i hodet på Charlie Cavendish da han åndsfraværende plukket opp de to pillene han hadde tatt hver kveld siden han var fem år, og grep vannglasset som husmor hadde satt frem til ham.
Han la tablettene på tungen og tok en stor slurk vann til å skylle dem ned med, før han satte glasset fra seg på nattbordet igjen.
I første omgang skjedde det ingenting, og Charlie sukket og fortsatte å gruble over det urettferdige i situasjonen hans. Men så kjente han med ett at kroppen hans begynte å skjelve ganske svakt.
«Hva faen …?»
Skjelvingen tiltok i intensitet og ble ukontrollerbar, og med ett kjente Charlie at halsen hans snørte seg sammen. Panikkslagen og uforstående klarte han å sjangle de få skrittene bort til døren mens han gispet etter luft.

Til toppen

Om forfatter

Lucinda Riley (1966-2021) ble født i Irland, og etter en tidlig karriere som skuespiller, skrev hun sin første bok 24 år gammel. Bøkene hennes er siden oversatt til over 30 språk, og har solgt 13 millioner eksemplarer på verdensbasis. Hun har vært på bestselgerlistene til både New York Times og Sunday Times, og en av hennes bøker har ligget på bestselgerlistene her hjemme hver uke i de siste fem årene. I Norge har hun solgt 1,6 millioner bøker.

Lucinda Riley fikk raskt en stor leserkrets i Norge. Den første boken på norsk var Orkideens hemmelighet (2011), så fulgte Jenta på klippen (2012), Lavendelhagen (2013), Midnattsrosen (2014), Den italienske jenta (2014), Engletreet (2015), Helenas hemmelighet (2015) og Kjærlighetsbrevet (2017).

Serien "De syv søstre" har fått stor oppmerksomhet. Den forteller historien om syv adopterte søstre og er løselig basert på mytologien rundt stjernehopen med samme navn. De første fire bøkene, De syv søstre (2015), Stormens søster (2016), Skyggesøsteren (2017) og Perlesøsteren (2018), har alle vært på toppen av europeiske bestselgerlister, og rettighetene til å lage TV-serie er solgt til et produksjonsselskap i Hollywood. Månesøsteren kom i 2019 og Solsøsteren i januar 2020. Den siste søsterens historie, Den savnede søsteren, ble lansert i mai 2021.

Lucinda Riley døde 11. juni 2021 etter fire års kamp mot kreft.

Se oversikt over serien De syv søstre.