Miraklet i snøhulen (Innbundet)

Forfatter:

Peter Bay Alexandersen (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 65
Illustratør: Alexandersen, Peter Bay
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202683894
Kategori: Høytlesning og Bildebøker
Alder: 6 - 9
Omtale Miraklet i snøhulen

Kim Leines tredje barnebok fra Grønland er en vakker og dramatisk historie om å bli storesøster og storebror på en ganske så uventet måte!

Andreas og Sofie kjenner Grønland godt, for de bor der. De kjenner bygda, snøen, isen og hundene. Nå skal mamma ha baby, og Sofie og Andreas gleder seg. Men når fødselen nærmer seg, er helikopteret til reparasjon. Da tar vi hundesleden over isen til byen, sier pappa, det går fort.

Sola skinner, og de fyker av gårde. Så ser Andreas en rar vind over fjellet: Piteraq! En orkan er på vei! Med ett får de dårlig tid.
Men de rekker å grave seg ned i tide.

Og inne i snøhulen skjer det minst ett mirakel!

Andreas og Sofie møter du også i Gutten som dror nordover med faren sin for å finne julenissen og Jenta som kunne snakke med hunder.

Til toppen

Andre utgaver

Miraklet i snøhulen
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021

Flere bøker av Kim Leine:

Anmeldelser Miraklet i snøhulen

Raske over isen 13.03.2021

"barnebøker (som) er noe helt spesielt"

"bøkene er alle flott illustrert med tydelige, ganske realistiske akvareller av Peter Bay Alexandersen, i nydelige toner av særlig blått og rødt. (...) Og snøen er så visst ikke bare et hvitt teppe; i hundre sjatteringer, fra svart til turkis, er den selve rammen for disse fascinerende historiene.!

Silje Bekeng-Flemmen, Bokmagasinet, Klassekampen

Rått og romantisk fra Grønland 22.01.2021

Kim Leines tredje bildebok om det grønlandske søskenparet Andreas og Sofie er en fascinerende og eventyrlig historie om å leve side om side med barsk natur.
(...)
Kim Leine, i godt samarbeid med Peter Bay Alexandersen, har uansett skapt en eventyrlig og underholdende bok som vil glede mange lesere.

Katrine Kalleklev, Barnebokkritikk.no

Til toppen

Om forfatter

Kim Leine er en dansk-norsk forfatter, vokste opp i Norge og flyttet som 17-åring til Danmark, og utdannet seg til sykepleier. Han flyttet til Grønland hvor han bodde i 15 år. I 2004 kom han tilbake til Danmark, og debuterte i 2007 med romanen Kalak som har sterke selvbiografiske trekk. Boken handler om sykepleieren Kim som drar til Grønland for å komme bort fra en far som misbruker ham seksuelt, men livet der blir preget av destruktiv bruk av alkohol og narkotika.

Det store gjennombruddet som forfatter kom med den bredt anlagte romanen Profetene fra Evighetsfjorden, som skildrer kristne misjonærers forsøk på å omvende den fordrukne og ugudelige befolkningen på Grønland. Kim Leine ble tildelt Nordisk råds litteraturpris for romanen i 2013.

Avgrunnen (2015) er en stor fortelling om krig og fred gjennom tvillingbrødrene Kaj og Ibs skjebne i første halvdel av det forrige hundreåret. Vi følger dem fra den finske borgerkrigen, gjennom mellomkrigstiden og okkupasjonstiden i Danmark.

Rød mann/Sort mann (2018) er en uavhengig oppfølger av Profetene i Evighetsfjorden, og handlingen er lagt noe før i tid. Den røde mann er presten Hans Egede som leder kristningen av Grønland. Hans motstander er sjamanen Appaluttoq. Det blir et voldsomt møte mellom to kulturer.

Profetene i Evighetsfjorden og Rød mann/Sort mann er de to første bøkene i en trilogi. Se oversikt over utgivelsene i Grønlands-trilogien her. I 2020 kom Dansk standard, en grøsser om et søskenpar som blir gjemsøkt av fortiden.

Leine har også skrevet romanene Valdemarsdag (2009), De søvnløse (2016), og barnebøkene Skogpiken Skjerv (2016), Gutten som dro nordover med faren sin for å finne julenissen (2016) og Jenta som kunne snakke med hunder (2017).

Kim Leine skriver først sine bøker på dansk, så oversetter han dem selv til norsk.