Minna mangler et øvingslokale (Innbundet)

Forfatter:

Pernille Rygg (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 96
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Minna mangler et øvelokale
Oversatt av: Rygg, Pernille
ISBN/EAN: 9788202482275
Kategori: Romaner
Omtale Minna mangler et øvingslokale

Minna mangler et øvingslokale er en romantisk (tragi)komedie om en kvinne som prøver å reise seg, og en satire over menneskers måte å kommunisere og bruke hverandre på.

Møt Minna – komponist og ikke en dag over førti. Minna skriver papirsonater.

Minna har vanskelig for å forklare folk meningen. Minna mangler et øvingslokale. Faktisk er det ganske mye Minna mangler. For eksempel et barn, en eksistensberettigelse, stemmen sin. Minna er forelsket i nettverksmennesket Lars, og Lars har vært glad i Minna. Men nå har Lars gjort det slutt.

Til toppen

Flere bøker av Dorthe Nors:

Anmeldelser Minna mangler et øvingslokale
«Dette er musikk i en språkelskers ører.»Ole Møller, Dagbladenes Bureau
«Dette er optimistens knuste hjerte versus pessimistens ironiske distanse, og hvem vinner? Den berikede leseren, så menn!»Merete Reinholdt, Berlingske
«Dorthe Nors skriver kort og konsist, men likevel med enorm innlevelse.»Jyllands-Posten
«Sarkastisk skarp og satirisk morsom.»Klaus Rothstein, Weekendavisen (DK)
«Minna mangler et øvingslokale er den morsomste danske roman jeg har lest på lenge.»Marie Louise Kjølbye, Information (Danmark)
«Nors tar for seg sentrale eksistensielle spørsmål med mye humor og stor menneskelighet … Med et intimt og ufravikelig blikk undersøker hun isolasjonen som oppstår i en verden der alle er pålogget og innplugget.»Sycamore Review
«Hvor ofte kan vi med hånden på hjertet si om en bok at den skiller seg fra alt annet? Her har vi en – som er unik i både form og virkning på leseren.»The Guardian

Til toppen

Om forfatter

Dorthe Nors er født i Herning i 1970, men oppvokst på landet like nordvest for byen. Hun studerte nordisk litteratur og kunsthistorie på universitetet i Århus. I 2001 kom Nors’ første roman, Soul. Deretter kom romanene Stormesteren (2003) og Ann Lie (2005). I 2008 kom novellesamlingen Kantslag, som skaffet henne et solid gjennombrudd internasjonalt. Da novellen Hegren ble trykket i The New Yorker var det første gang en dansk forfatter fikk æren av å presenteres i tidsskriftet.

Nors har skrevet ytterligere to romaner, kortromanen Dage (2010) og Minna mangler et øvingslokale (2013). Hennes danske forlag, Rosinante, trykket opp igjen Kantslag etter den suksessen i USA. Samlingen er nå dessuten under utgivelse i Storbritannia, Sverige og Nederland i tillegg til Norge.

Nors mottok i 2011 Statens Kunstfonds Treårige Artbejdsstipendium og i 2014 ble hun tildelt den ærefulle Per Olov Enquist-prisen.