Min historie (Innbundet)

Forfatter:

Eve-Marie Lund (Oversetter) Hilde Østby (Oversetter)

Min historie er en klok og åpenhjertig bok, og en uvanlig nær og intim betraktning fra en kvinne med sjel og substans, som konsekvent har overgått forventningene hun har blitt møtt med – og hvis historie har inspirert oss alle. 

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 480
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Becoming
Oversatt av: Lund, Eve-Marie og Østby, Hilde
ISBN/EAN: 9788202571689
Kategori: Biografier
Omtale Min historie

Michelle Obama har levd et liv fylt med mening og store prestasjoner, og anses i dag som en av vår tids mest toneangivende kvinner. Som USAs førstedame, og den første afroamerikanske kvinnen som har hatt denne rollen, bidro hun til å gjøre Det hvite hus mer åpent og inkluderende, samtidig som hun inntok rollen som en innflytelsesrik forkjemper for jenter og kvinner i USA og i verden for øvrig, hun bidro til at familier nå søker å leve sunnere og mer aktive liv, og stod ved sin ektemanns side da han ledet USA gjennom mange av landets mest opprivende stunder. Underveis har hun vist oss noen uforglemmelige dansetrinn, triumfert i Carpool Karaoke og oppdratt to jordnære døtre under medias uforsonlige blikk.

I sine memoarer, en bok med dype refleksjoner og fascinerende historier, inviterer Michelle Obama leserne med inn i sin verden. Hun skildrer opplevelsene som har formet henne, fra barndommen på sørsiden av Chicago, via årene som utøvende yrkeskvinne hvor hun måtte balansere kravene til morsrollen mot kravene fra arbeidsplassen, til tiden hun tilbragte på verdens mest kjente adresse. Med ærlighet og vidd beskriver hun sine seiere og sine skuffelser, både de offentlige og de private, hun gir oss hele sin historie slik hun har opplevd den – med egne ord og på egne betingelser.

Min historie er en klok og åpenhjertig bok, og en uvanlig nær og intim betraktning fra en kvinne med sjel og substans, som konsekvent har overgått forventningene hun har blitt møtt med – og hvis historie har inspirert oss alle.

Til toppen

Andre utgaver

Min historie
Bokmål Ebok 2018
Min historie
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018
Min historie
Bokmål Heftet 2019
Anmeldelser Min historie

Hun gir håp til kommende generasjoner 16.11.2018

«Reflektert og personlig bok fra USAs tidligere førstedame, Michelle Obama.»

«Det som gjør «Min historie» god og leseverdig er at Michelle mestrer kunsten i å gjøre personlige erfaringer til noe allment og gjenkjennelig. Det er lite amerikansk patos å finne, og få svulstige vendinger. Dette er en gjennomtenkt og velkomponert bok med noen kraftige følelsesutbrudd i passende situasjoner. For eksempel etter massakren på barneskolen Sandy Hook. Og etter at amerikansk etterretning har drept Osama bin Laden. Ved slike hendelser får vi innblikk bak fasaden i Det hvite hus.»

«Min historie minner om alt jeg liker ved USA. For eksempel landets fine tradisjon med å gjøre veldedighetsarbeid, og at det er jazzens hjemland. Jeg tror på MichelleObama når hun skriver at hun ikke liker politikk og ikke kommer til å stille som presidentkandidat.

Synd, for boken overbeviser i hvert fall meg om at hun kunne fått nasjonen tilbake på rett spor.»

 
Gro Jørstad Nilsen, Bergens Tidende

«Historien Michelle Obama forteller i sine nye memoarer er både sjarmerende og morsom ...»

«Boken er lett å lese og velskrevet, her har god profesjonell hjelp vært med, og her er oneliners, morsomme kommentarer og retoriske passasjer som ganske sikkert vil treffe et stort og velvillig publikum.»

Guri Hjeltnes, NRK

En levende beskrivelse av en klassereise - nesten mot alle odds 13.11.2018

«Det som skiller seg merkbart i Michelle Obamas fortelling er minoritetsperspektivet, det å være pioneren som alltid spør seg selv: er jeg bra nok? Det hever boka over den vanlige hjemme hos-beretningen der en og annen pikant opplysning fra de private sfærer vekker folks nysgjerrighet. Michelle Obamas bok kan også leses som et stykke sosiologi; en levende beskrivelse av en klassereise - nesten mot alle odds.»

«Biografien vier mye plass til forholdet mellom de to før hun endelig samtykker i at han kan søke en politisk karriere på nasjonalt nivå. Det er uendelige rivninger om tidsbruk hjemme, på jobb, på valgkamp. En stund går de i parterapi. De må også få profesjonell hjelp til å bli gravide. Både Malia og Sasha er prøverørsbarn. MichelleObama tegner ikke noe glansbilde av parforholdet. Hun er påfallende åpen, men tvers igjennom lojal.
Hun er også åpen, og det mange vil kalle lite «presidential», i sin kritikk av Donald Trump. Hun sier rett ut at Trump har satt familiens sikkerhet i fare, og hun raser over hans behandling av kvinner. Mange har ment at hun går for langt her. På den annen side kan man si at det ville være umoralsk å tie om rasismen og kvinnefiendtligheten som nå preger toppen i amerikansk politikk.»

Inger Bentzrud, Dagbladet

Obama gir frustrerte førstedamer et ansikt 15.11.2018

«Les boken, om ikke annet for å minne deg selv på at det ikke alltid har vært hakkende galt i USA. Obama minner oss på at ingen kamper mot fordommer er vunnet for godt, og at forandring skjer sakte, men ikke av seg selv.»

Mari Grydeland, Aftenposten

Til toppen

Om forfatter

Michelle Robinson Obama var USAs førstedame fra 2009 til 2017. Etter å ha blitt uteksaminert ved Princeton University og Harvard Law School begynte hun sin advokatgjerning på kontoret Sidley & Austin i Chicago hvor hun møtte sin fremtidige ektemann, Barack Obama. Senere jobbet hun på kontoret for Chicagos ordfører, University of Chicago og University of Chicago Medical Center. Fru Obama grunnla også Chicago-avdelingen til Public Allies, en organisasjon som skal forberede unge på en karriere i det offentlige. Barack og Michelle Obama bor for tiden i Washington, DC, og har to døtre, Malia og Sasha.