Min eneste elskede (Heftet)

Forfatter:

Stian Omland (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 480
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: My absolute darling
Oversatt av: Omland, Stian
ISBN/EAN: 9788202647094
Kategori: Romaner
Omtale Min eneste elskede

Min eneste elskede er en rystende oppvekstfortelling fra USAs vestkyst. Originalt og insisterende fortalt historie, skrevet av en debutant som med et eget språk skildrer rå overlevelse i et fiendtlig miljø.

14 år gamle Turtle Alveston kjenner skogene ved Nord-Californias kyst bedre enn noen annen. Men der bekker, viker og odder byr på grenseløst med utendørs tumleplass, er hennes private verden innskrenket og truende: Turtle har vokst opp med sin karismatiske, men plagede far, Martin. Etter morens død har familien vært isolert. Den eneste forbindelsen til omverdenen er skolen, der de andre elevene oppfatter Turtle som en ensom ulv.

Men da Turtle gjennom den eldre gutten Jacob for første gang opplever ekte vennskap, ja, til og med en første tenåringsforelskelse, begynner hun å ta inn verden med et annet blikk. Hun ser for første gang livet med faren som det det egentlig er, nemlig farlig og uholdbart. For å kunne begynne på nytt må hun først bryte med fortiden – ved hjelp av de overlevelsesteknikkene som faren har lært henne. Det som følger, er en opprivende historie om mot og håp og om redning og oppretting av fortidens feil. Om hvordan en tenåringsjente må kjempe både fysisk og følelsesmessig for å ta livet tilbake.

Til toppen

Andre utgaver

Min eneste elskede
Bokmål Innbundet 2019
Min eneste elskede
Bokmål Ebok 2019
Min eneste elskede
Bokmål Nedlastbar lydbok 2019
Anmeldelser Min eneste elskede

«Poetisk og forferdelig» (5/6)
Valerie Kubens, Fædrelandsvennen

 
Valerie Kubens, Fædrelandsvennen

OPPRIVENDE OM OVERGREP 31.05.2019

«Turtle er en feministisk heltinne som langsomt innser at faren hun elsker er en sadistisk overgriper og at det finnes en annen mer ekte og trygg kjærlighet. Romanen ender, på amerikansk vis, i heseblesende action der datter slåss mot far. Du er hermed advart: Det blir blodig. Svært blodig.»

 
Gabriel Michael Vosgraff Moro, VG

Til toppen

Om forfatter

Gabriel Tallent ble født i New Mexico i 1987, og vokste opp ved Mendocino-kysten nord for Los Angeles med sine to mødre. Før han debuterte som forfatter, jobbet han blant annet som turfører på den amerikanske nordvestkysten. Han bor i dag i Salt Lake City.

Tallents debut-bok var Min eneste elskede, en rystende oppvekstskildring fra USAs vestkyst.