Min bestemor strøk kongens skjorter (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2000
Antall sider: 40
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Min bestemor strøk kongens skjorter
ISBN/EAN: 9788202203603
Kategori: Bildebøker
Alder: 3 - 6
Omtale Min bestemor strøk kongens skjorter
Boken bygger på en animasjonsfilm som ble nominert til Oscar for beste kortfilm i 1999. Munter og original bildebok med en historisk ramme og fargerike, naivistiske illustrasjoner.En munter og original bildebok med en historisk ramme og fargerike, naivistiske illustrasjoner. Bestemor får i oppdrag å stryke kong Haakons skjorter. Men så blir det krig, og kongen må flykte. Under krigen gjør bestemor det hun kan for å ødelegge fiendens uniformer med strykejernet sitt.

Boken bygger på en animasjonsfilm som ble nominert til Oscar for beste kortfilm i 1999.

Til toppen

Flere bøker av Torill Kove:

Anmeldelser Min bestemor strøk kongens skjorter

En perle av en bok 22.03.2019

En herlig og morsom billedbok om forfatterens bestemor som strøk skjorter i en klesforretning i Oslo, og som fikk kong Håkon 7. som kunde. (...) En perle av en bok for alle aldre.Sandefjords Blad

Til toppen

Om forfatter

Torill Kove (1958–) har illustrert tre bøker om Johannes Jensen. Hun har også skrevet og illustrert bildebøkene Min bestemor strøk kongens skjorter (2000) og Den danske dikteren (2007). Animasjonsfilmen Den danske dikteren ga henne en Oscar for beste kortfilm i 2007. Hun har også hatt regien på den første langfilmen om Albert Åberg; Hokus Pokus Albert Åberg (2013).