Min annerledeshet, min styrke (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 224
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202370633
Kategori: Selvutvikling og Biografier
Omtale Min annerledeshet, min styrke

I denne åpne og ærlige boka viser Loveleen Rihel Brenna grepene hun har tatt på veien mot selvstendighet. Hun utforsker begrepet identitet og viser hvordan hun selv har gjort to ulike kulturer til én - sin egen. Annerledeshet er i dag blitt hennes identitet, styrke og normaltilstand.

Hun forteller om oppvekst i et minoritetsmiljø, arrangert ekteskap og skilsmisse og om sin modningsprosess, og hun viser både hva det koster og hva man kan vinne på å utfordre andres – og egne – grenser og definisjoner på kultur og identitet. Røtter og identitet ligger ikke alltid i hudfarge og religion, men også i kjønn, utdannelse og samfunnslag. Hun mener at vellykket integrering krever innsats og åpenhet fra hver enkelt av oss. Utfordringen er bare å gi hverandre retten til å definere seg selv, fordi man selv bærer nøkkelen til eget liv.

Til toppen

Flere bøker av Loveleen Rihel Brenna:

Anmeldelser Min annerledeshet, min styrke

Hun gjør landet større

"..Boken illustrerer hvor krevende klassereiser mange nye nordmenn har gjort - og hvordan de i tilfeller som Brennas faktisk etter hvert har greid å gjøre Norge mentalt større."

Knut Olav Åmås, Aftenposten

Balansekunstner

«.. Styrken i Brennas bok er ikke primært at hun er åpen om de vanskelige veivalgene i livet sitt, men at hun synliggjør allmennrelevansen i sine personlige erfaringer (…) I sum kan Brennas biografi gi den alminnelige leser innsikt i de ressursene, men også dilemmaene mange flerkulturelle lever med. Den kan også gi mange unge som lever i en slik hverdag noen selverkjennelser og råd de kan overføre på sine egne liv. Bortsett fra dette: Hvor i helsike finner man en som Johnny Brenna?»

Hadia Tajik, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, Klassekampen

«… boken er skrevet for alle de unge Loveleenene der ute, i håp om å kunne motivere noen av dem til å forfølge sine drømmer om en selvstendig fremtid. Til det formålet kan boken vise seg å være egnet som katalysator. …»

Heidi Helene Sveen, Prosa

Til toppen

Om forfatter

Loveleen Brenna er daglig leder i Seema. Hun har bidratt til Stortingsmeldinger og nasjonale strategiplaner. I sine åtte år som leder ga hun Foreldreutvalget for grunnopplæringen ny gjennomslagskraft. Hun har ledet Barne- og likestillingsdepartementets Kvinnepanel i 2010. Nylig ledet hun arbeidet med å utvikle en nasjonal standard for ledelsessystem for mangfold, i regi av Standard Norge. Hun har skrevet flere bøker.