Mesterpromperen (Innbundet)

Forfatter:

Hilde Hodnefjeld (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 40
Illustratør: Hodnefjeld, Hilde
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202322434
Kategori: Fakta for barn
Alder: 5 - 55
Omtale Mesterpromperen

Noen oppdager fremmede land, og blir berømte på den måten. Andre lager flott musikk og blir enda mer berømte. Jeg promper.

Den sanne fortellingen om Joseph Pujul - den verdensberømte mesterpromperen fra Marseille. Det er en stor ære å få folk til å le. Livet kan være kjedelig og trist. Den som kan gjøre mennesker glade, få dem til å glemme alle sorgene og være lykkelige en time eller to, gjør dem en stor tjeneste. (...)

Hver eneste kveld kom folk for å se og høre meg. De lo. De jublet. De trampet. De hujet. De datt av stolene. De sto på setene. De brølte.

Til toppen

Anmeldelser Mesterpromperen

“Original biografi (...) Boka er en festlig kombinasjon av historiebok og kuriøse fortellinger. For barn fra skolealder og oppover”.

Marie L. Kleve, Dagbladet

"Mesterpromperen er helt herlig! For en underlig og annerledes bok, gleder meg til å lese den for datteren min på fem år."

Lena Jensen, journalist i Allers

Årets 12 beste barnebøker

Barn som elsker bæsj og promp, vil trykke denne historien til sitt bryst (...) Fascinerende historie som er fengslende, flott illustrert. Et must!

Hege Kristin Fosser Pedersen, Foreldre & Barn

Faller i smak

"Barn som elsker bæsj og promp, vil trykke denne historien til sitt bryst (...) Fascinerende historie som er fengslende, flott illustrert. Et must!"

Hege Fosser Pedersen, Foreldre & Barn

Den utrolige kjendisfiseren

"Fortellingen er lagt i munnen på hovedpersonen selv, som med underfundighet og varme beretter om sin skjebne og sitt liv. Teksten lever, den skaper nærhet til leseren. Tegningene (...) er svært kreativt satt sammen til velfungerende illustrasjoner(...)"

May Grethe Lerum, VG

”Denne lille prompeboken er en fornøyelse så å si fra ende til annen (…) Selv om rammene for fortellingen er Joseph Pujols bejublede liv og usedvanlige evner, skyldes min begeistring den sårbare undertonen i teksten, der et vidt spekter av følelser som frykt, skuffelse og ensomhet ligger som en grunntone i fortellingen, på tross av mannens suksess og berømmelse.”

Guro Havrevold, NUMER

Til toppen

Om forfatter

Tor Edvin Dahl (f.1943) kommer fra Kjelsås i Oslo, og debuterte i 1968 med novellesamlingen En sommer tung av regn. Dahls mangslungne forfatterskap inneholder om en lang rekke utgivelser innenfor forskjellige sjangre, og han har også skrevet flere verk for teater, radio og tv.

Dahl har fått flere utmerkelser, blant annet fikk han Rivertonprisen i 1973 for kriminalromanen Etterforskning pågår (utgitt under pseudonymet David Torjussen).

Romanen Utenom sesongen kommer ut høsten 2017.