Mens orkesteret fortsetter å spille (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 304
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202453831
Kategori: Samfunn og debatt
Omtale Mens orkesteret fortsetter å spille

«I Norge får man ingenting for å gjøre store ting og store ting for å gjøre ingenting». Siden Christian Tybring-Gjedde ble innvalgt på stortinget for FrP i 2005, har han vært en av de mest markante og kontroversielle stemmene i den politiske offentligheten.

Hvor mye innvandring tåler det norske samfunnet, før det som splitter oss blir sterkere enn det som holder oss samlet? Hvordan skal det gå med vårt felles prosjekt hvis det særegent norske skal erstattes av en flerkultur? Hva skjedde med individets ansvar for seg selv og sitt eget liv, og hvem er det som til syvende og vil sitte igjen med regningen for den kostbare norske modellen? Dette er spørsmål Christian Tybring-Gjedde stiller seg i denne boken.  

Mens orkesteret forsetter å spille er et varsku om den rådende utviklingen i «verdens rikeste land». Her tar Tybring-Gjedde et kraftig oppgjør vedtatte politiske sannheter, men han går også i rette med sine mest høylytte kritikere, på Løvebakken og i mediene, som han hevder er med på å kneble en helt nødvendig debatt om vår felles fremtid. 

Til toppen

Andre utgaver

Anmeldelser Mens orkesteret fortsetter å spille

Han som erter på seg absolutt alt og alle

"Christian Tybring-Gjedde gjør seg faktisk veldig bra i bokform!(...)Jeg har forresten glemt å si at han skriver overraskende godt!"

Arild Rønsen, arildronsen.no

Christian Tybring- Gjedde sitter fast i sin egen metafor

"Tybring-Gjeddes beskrivelse av hvordan Fremskrittspartiet gikk fra å være utenfor det gode selskap til å komme godt og varmt innenfor, er bitende god. De solgte innvandringssaken og fikk egne karrierer i bytte. Forfatteren foretrakk kulden utenfor.Tybring-Gjedde mener norsk kultur er dugnad, bondevett og bred folkelig mobilisering. Jeg tror norsk kultur også er pragmatisme og godlynt, naiv optimisme. Tybring-Gjedde derimot, er påståelig pessimistisk. Nettopp det gjør ham unorsk, annerledes og berikende i samfunnsdebatten."

Elin Ørjasæter , Aftenposten

Til toppen

Om forfatter
Christian Tybring-Gjedde (f. 1963) sitter i Utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget for Fremskrittspartiet. Tidligere arbeidet i Forsvarsdepartementet, og ved Norges delegasjon til NATO i Brussel.