Menneskefluene. Satellittmenneskene 2 i 1 (Heftet)

Serie: K2 og Patricia 

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 652
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie:
ISBN/EAN: 9788202422271
Kategori: Krim
Omtale Menneskefluene. Satellittmenneskene 2 i 1

Hans Olav Lahlums to første kriminalromaner, for første gang samlet i én utgave.

Om MENNESKEFLUENE:
Terning 6 Eva Kristenstuen, Oppland Arbeiderblad
Terning 5 Ingvar Ambjørnsen, VG

Byen er Oslo og datoen 4. april 1968. Den tidligere statsråden og motstandshelten Harald Olesen blir funnet skutt ned og drept – innelåst i sin egen leilighet på Torshov. Verken mordvåpen eller noen andre spor etter morderen er å finne i leiligheten. Den ambisiøse unge førstebetjenten Kolbjørn ”K2” Kristiansen forstår raskt at morderen må ha vært en av de sju andre beboerne i oppgangen. Gjennom ti dager med etterforskning avsløres det gradvis at livene til så godt som alle av oppgangens beboere preges av dystre hendelser i fortiden, og stadig flere spor peker tilbake mot okkupasjonsårene under 2. verdenskrig.

"Man formelig koser seg med opprullingen av historien, og frydes over finurlig utlagte blindspor. I etterordet antyder han en mulig serie, hvis denne slår an. Min oppfordring er: Skriv mer! Menneskefluene beriker dagens norske krim."
Terje Stemland, Aftenposten

"en utmerket oppbygging og en stigende spenningskurve. Dette var virkelig morsomt å lese."
Kurt Hanssen, Dagbladet

"Forfatteren åpner for muligheten av å skrive ytterligere to bøker i denne serien, noe som umiddelbart bør bli et folkekrav. Er det noe vi ikke kan få for mye av her til lands, er det intelligente, historiske krimromaner."
Ola A. Hegdal, Dagens Næringsliv

Om SATELLITTMENNESKENE:
Terningkast 5 Ingvar Ambjørnsen, VG
Terningkast 6 "Fulltreffer igjen.» Eva Kristenstuen, Oppland Arbeiderblad
Terningkast 5 «Lahlum treffer blink.» Kjell Einar Øren, Haugesunds Avis

Datoen er lørdag 10. mai 1969. Førstebetjent Kolbjørn "K2" Kristiansen blir oppringt på sitt kontor i Oslo av den myteomspunne mangemillionæren og motstandsmannen Magdalon Schjelderup. Han ber om et møte med førstebetjenten fordi en av hans nærmeste planlegger å myrde ham. Før møtet finner sted faller Schjelderup om og dør under søndagsmiddagen med sine ti nærmeste tilstede. Denne mektige og upopulære patriarken er blitt forgiftet, og morderen selv satt ved bordet. Men på hvilken plass morderen satt, forblir et nervepirrende mysterium. Og enda mer gåtefullt blir det hele da en serie mystiske brev innvarsler flere dødsfall blant gjestene fra Magdalon Schjelderups siste måltid.
Førstebetjent Kristiansen trenger mange og treffsikre slutninger fra sin hemmelige rådgiver, den funksjonshemmede, men slagferdige professordatteren Patricia Louise I. E. Borchmann, før han etter åtte dagers intensiv etterforskning endelig kan avsløre sannheten.

Terningkast 6
Deilig gammeldags og genial
«Satellittmenneskene er umulig å legge fra seg. Den har et voldsomt driv [...] Fulltreffer igjen.»
Eva Kristenstuen, Oppland Arbeiderblad

Terningkast 5
God klassisk krim
«Det er ingen tvil om at Lahlum treffer blink.»
Kjell Einar Øren, Haugesunds Avis

Solid retrokrim
«Hvis du liker den klassiske kriminalromanen [...] bør du straks gå hen å kjøpe deg Hans Olav Lahlums Satellittmenneskene.»
Torbjørn Ekelund, Dagbladet

«Strukturelt, plotmessig er Lahlum på høyden og vel så det.»
Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

Terningkast 5
«...et gåtefullt plot, omhyggelig konstruert, og velsignet fritt for unødige voldsdetaljer.»
Ingvar Ambjørnsen, VG

Til toppen

Andre utgaver

Menneskefluene
Bokmål Heftet 2011

Flere bøker av Hans Olav Lahlum:

Om forfatter

Hans Olav Lahlum (f. 1973) er historiker og forfatter. I 2010 debuterte Lahlum som skjønnlitterær forfatter med en klassisk krimroman, Menneskefluene. Boken ble den første i en rekke populære bøker om det samme etterforskerparet K2 og Patricia. Bøkene hans er solgt til flere land.

Se oversikt over serien om K2 og Patricia her.

Lahlum er født i Mo i Rana og har vokst opp i Jektvik i Nordland, men har bodd på Gjøvik siden 1989. Han debuterte med den kritikerroste boken Oscar Torp. En politisk biografi (2007). Siden har han utgitt Presidentene - fra George Washington til Barack Obama (2008), og Slik jeg ser det nå (2008) sammen med Haakon Lie og Hilde Harbo. I 2009 kom biografien Haakon Lie. Historien, mytene og mennesket, og i 2011 utga han Noen av oss har snakket sammen, om personskifter i Arbeiderpartiet under Gerhardsen og Bratteli. I den spesielle biografien Et kvart liv. Håvard Vederhus 1989-2011 (2013), har Lahlum skrevet respektfullt om den unge lederen i Oslo AUF, som endte sitt alt for korte liv på Utøya 22. juli 2011. I 2019 utkom biografien Reiulf Steen. Historien, triumfene og tragediene til strålende kritikker.

Ved siden av å skrive bøker, er Lahlum sjakkspiller og aktiv politisk. Han er mye brukt som kommentator og debattant.

Bøker i serien