Mellom to hjerter (Innbundet)

Forfatter:

Mery Zamani (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 56
Illustratør: Zamani, Mery
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202502881
Alder: 5 - 12
Omtale Mellom to hjerter

Da Angelina Jordan var seks år gammel, møtte hun en fattig jente. Hennes måte å tjene litt penger på, var ved å veie fremmede mennesker på en vekt. En dag står Angelina foran vekten hennes.

MELLOM TO HJERTER er en sann historie om to jenter som lever helt forskjellige liv. Denne rørende og hjertevarme boka, skrevet av Angelina selv, forteller om møtet mellom disse to jentene. Og om hvorfor Angelina alltid synger barbeint på scenen.

Boka er illustrert av hennes bestemor, bildekunstneren Mery Zamani.

Til toppen

Anmeldelser Mellom to hjerter

Når man våger å møtes

"Hvordan skriver en niåring? Og hva betyr det for leseren at hun vet at forfatteren av boken er et barn? […] Fortellingen er rørende. Den handler om hjertelag og menneskesyn. Jentene gir hverandre en gave. Den rike gir den fattige skoene sine, men mest av alt gir hun henne oppmerksomhet. […] Når man hører Angelina Jordan synge, merker man at hun strekker seg etter å høres mest mulig voksen ut. Det er forbløffende i hvor sterk grad hun lykkes med det. Noe av den samme opplevelsen får man ved å lese boken. […] Bildene som følger fortellingen, er malt på grovt lerret. Mery Zamani er en kunstner med utdannelse fra Teheran og Tokyo, nå bosatt i Norge. […] Fargene er kraftige og penselstrøkene rufsete. Bildene korresponderer godt med tekstens litt svevende, gåtefulle preg. En detalj som fungerer utsøkt delikat, er at det grove lerretet er forlenget utenfor bildet, og blir med en korresponderende farge liggende under teksten. Det skaper en fin helhetsopplevelse når man leser boka."

Marianne Lystrup, Vårt Land

Til toppen

Om forfatter
Angelina Jordan Astar (f. 2006) ble berømt over natta da hun deltok i 2014-utgaven av Norske talenter, som hun vant. Hun har siden vunnet mange hjerter og har av fans verden over på grunn av sine fortolkninger av sanger av Billie Holiday og Frank Sinatra. Når Angelina står på scenen og synger, er hun alltid barbeint. Boka Mellom to hjerter, skrevet av Angelina selv, forteller hvorfor.