Media og krisehåndtering (Heftet)

Om samspillet mellom journalister og krisehåndterere

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202521011
Kategori: Journalistikk og mediefag og Fagbøker
Fag: Journalistikk, Mediefag
Nivå: Akademisk
Omtale Media og krisehåndtering

Samspillet mellom journalister og krisehåndterere er komplisert, sammensatt og aktuelt som aldri før.

Mye har skjedd og endret seg siden første utgave av Media og krisehåndtering kom i 2008. Vår vurdering av risiko og trygghet har endret seg etter massedrap og terror i Norge. Distribusjon av informasjon endrer seg radikalt. Redaktørstyrte medier taper penger og gjennomslag, mens sosiale medier vokser og trives. Vi må alle lære å takle «alternative fakta» og angrep på vår virkelighetsoppfatning. Dagens situasjon krever en gjennomgripende revisjon av hva som skjer i tradisjonelle- og sosiale medier, og hvordan krisehåndterere kan takle en dramatisk endret mediesituasjon. Denne nye og fullstendig reviderte utgaven fanger opp utviklingen.

Media og krisehåndtering egner seg godt for journalister og journaliststudenter, studenter og praktikere i risiko og sikkerhetsfag, samt alle de som i sin daglige gjerning kan komme opp i en situasjon der de skal håndtere eller informere om en krise.

Til toppen

Andre utgaver

Media og krisehåndtering
Bokmål Heftet 2007

Du vil kanskje også like

Om forfatter

Odd Einar Olsen (f. 1954) er professor i risikostyring og samfunnssikkerhet ved UiS. Han har doktorgrad fra NTNU (1996) om teknologioverføring fra Skandinavia til Øst-Afrika. Han har i 30 år jobbet i forskjellige land i Afrika, Midt-Østen og Asia med krisehåndtering, nødhjelp og utviklingsprosjekter. I tillegg har Olsen jobbet med innovasjon, regional næringsutvikling og planlegging i Norge. Han har skrevet en rekke artikler og bokbidrag om ulike temaer.

Espen Reiss Mathiesen er førstelektor ved Institutt for medie-, kultur- og samfunnsfag ved Universitetet i Stavanger.